ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Στην Βουλή η πρόταση-πλαίσιο εθνικής στρατηγικής του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών

Στην Βουλή η πρόταση-πλαίσιο εθνικής στρατηγικής του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών

Πρόταση-πλαίσιο Εθνικής Στρατηγικής, του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών θα συζητηθεί σε επίπεδο κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής την Τετάρτη στις 6 Ιουλίου 2016, το απόγευμα (17:00)  στην αίθουσα της “Γερουσίας” της Βουλής με πρωτοβουλία του προέδρου του σώματος Νίκου Βούτση. 

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της τελευταίας συνάντησης του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον αντιπρόεδρο του ΙΜΜ Σήφη Βαλυράκη, τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό και τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου του ΙΜΜ Θεόδωρο Στάθη. 

Η συζήτηση θα γίνει στην αίθουσα Γερουσίας σε κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικών επιτροπών.    

Η κεντρική εισήγηση θα γίνει από το ΙΜΜ με εισηγητή τον Σήφη Βαλυράκη.   Με τον τρόπο αυτό, Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ξεκινήσει τη διαδικασία διαλόγου σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών βρίσκει συνέχεια και συγκεκριμένη μορφή σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ενώ ήδη με τη συζήτηση αυτή η Βουλή ανοίγει τον διάλογο με την κοινωνία και θεσμούς της κοινωνίας των πολιτών.

 «Είναι  αυτονόητη ανάγκη η πορεία θεσμικής συνεννόησης και  σύγκλισης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας σε μακρόπνοο σχεδιασμό και  η συνένωση των δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε τα χρόνια προβλήματα που από τη φύση τους δεν αντιμετωπίζονται σε μία τετραετία ή από ένα μόνο κόμμα» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Βαλυράκης. «Είναι πολύχρονες και επίπονες οι προσπάθειες του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών που μετρά περισσότερο από 40 χρόνια έρευνας πάνω στα αναπτυξιακά μοντέλα. Το ΙΜΜ είναι θεσμός χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και οι προτάσεις του παραμένουν πάντα επίκαιρες,  έχουν ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση και διαμορφώθηκαν με πολιτική διαβούλευση στην οποία συμμετείχαν τα ερευνητικά ιδρύματα των κοινοβουλευτικών κομμάτων, έτσι ώστε αυτές να μπορούν να μπουν άμεσα σε εφαρμογή».

Ακόμα και αν δεν υπήρξε το Brexit που μοιραία εντείνει τις αβεβαιότητες, παραμένει ζητούμενο η εξασφάλιση της αναγκαίας πολιτικής σταθερότητας και η συγκρότηση μιας ατζέντας προοδευτικών εθνικών μεταρρυθμίσεων για την θεσμική παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα της χώρας μας. Η διαδικασία προσέγγισης είναι στην αρχή, τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΙΜΜ και τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς προσφέρονται για την επίτευξη συναινέσεων όπως είναι η συνταγματική αναθεώρηση, ο εκλογικός νόμος, αλλά επίσης η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τον διακανονισμό και την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και η επανεκκίνηση της οικονομίας για  βιώσιμηαειφόρο ανάπτυξη.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Απαιτείται η Ουσιαστική Δέσμευση των κοινοβουλευτικών κομμάτων ότι θα υποστηρίξουν διαδικασία κοινοβουλευτικού διαλόγου, στην εθνική αντιπροσωπεία, με στόχο την προσπάθεια πολιτικής συνεννόησης πάνω σε αυτά τα ζητήματα.  Η συγκρότηση μακροχρόνιας στρατηγικής κοινής αποδοχής θα πρέπει να προκύψει από μόνιμες κοινοβουλευτικές λειτουργίες, ενώ ο καθορισμός και η επιλογή των ενδιάμεσων βημάτων είναι το πεδίο που προνομιακά ανοίκει στην εκάστοτε κυβέρνηση.  Σταθερός Στόχος θα πρέπει να είναι  πάντα η ανάπτυξη, οι θέσεις εργασίας και η ασφαλής έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση, κατέληξε ο κ. Βαλυράκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.