Βουλή: Δύο νομοσχέδια του ΥΠΟΙΚ και πολλές τροπολογίες πριν από την διακοπή των εργασιών

Βουλή: Δύο νομοσχέδια του ΥΠΟΙΚ και πολλές τροπολογίες πριν από την διακοπή των εργασιών

Δύο νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομίας περιλαμβάνει ο προγραμματισμός για την τελευταία πριν από την διακοπή των εργασιών της Βουλής εβδομάδα.

Στη Βουλή προετοιμάζονται για τροπολογίες επειγουσών και άλλων υποθέσεων, μέσω της κατάθεσης προς ψήφιση αγνώστου έως τώρα αριθμού.  

Ηδη στο ένα εκ των δύο προαναφερθέντων νομοσχεδίων έχουν ενταχθεί προς έγκριση πέντε υπουργικές τροπολογίες (μεταξύ αυτών για «παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης κεραιοσυστημάτων ραδιοφωνικών σταθμών», «σχολές εκπαίδευσης και εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών» και «ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Ναυτιλίας»).

Παράλληλα, εισάγονται στις αρμόδιες επιτροπές προς επεξεργασία τη Δευτέρα το τελευταίο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση» και δύο ημέρες αργότερα νέο σχέδιο νόμου του υπ. Οικονομικών – πάλι με κεντρικό θέμα ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας.

Το τριήμερο Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, προγραμματίστηκαν νέες συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας», ενώ για τη Δευτέρα σχεδιάστηκε να πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας επιτροπής της Βουλής «για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εξεταστική επιτροπή πρόκειται να συνεχίσει τις εργασίες την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, όταν αναμένεται να τεθούν προς διευθέτηση και ορισμένες θεωρούμενες εκκρεμότητες με βάση δημοσίευμα της Καθημερινής όπως η ψήφιση πιθανών μέτρων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η προώθηση αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής και η συζήτηση επί του κειμένου «Απόφασης» στο οποίο κατέληξε ολοκληρώνοντας τις εργασίες της η διακομματική επιτροπή για τις γερμανικές οφειλές.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.