ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κατάθεση Φ.Μπόμπολας: «Για την κατάσταση του MEGA φταίνε οι μέτοχοί του»

Κατάθεση Φ.Μπόμπολας: «Για την κατάσταση του MEGA φταίνε οι μέτοχοί του»

Σε ερώτηση του μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ, Αννέτας Καββαδία, αν για τη σημερινή κατάσταση του MEGA “φταίει η κυβέρνηση ή οι μέτοχοι”, ο εκδότης του ΠΗΓΑΣΟΥ και μέτοχος στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Φώτης Μπόμπολας απάντησε: “Νομίζω, για τη σημερινή κατάσταση του ΜΕGΑ φταίνε οι μέτοχοι του”.

Κατά την κατάθεσή του, ο κ. Μπόμπολας ρωτήθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα και για τις διασυνδέσεις της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ με offshore παναμέζικες εταιρείες

Ο ίδιος απάντησε ότι δεν γνωρίζει τον Αρμάντο Μπριντέτ Γκονζάλες, φερόμενο ως διευθυντή της εταιρείας συμφερόντων του, με έδρα στον Παναμά.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη offshore έχει την ίδια ιστοσελίδα με την εταιρεία Μοζάκ Φονσέκα και ποια ακριβώς είναι η σχέση της με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο κ. Μπόμπολας απέφυγε να απαντήσει, και στο διάλογο που ακολούθησε, ο βουλευτής παρενέβη λέγοντας: «Πιστεύω ότι γνωρίζετε και δεν το λέτε».

Παράλληλα ο κ.Μπόμπολας ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδερφός του “δεν είμαστε διαπλεκόμενοι. Έχουμε στοχοποιηθεί”.

Νωρίτερα, όταν ρωτήθηκε για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διευθυντής ειδήσεων του MEGA, Μανώλης Καψής, υποστήριξε ότι ο κ.Καψής “εκφράζει την προσωπική του άποψη και δεν έχει πάρει κατεύθυνση από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς αυτό δεν έχει συνεδριάσει τελευταία”.

Συγκεκριμένα “άδειασε” κανονικά τον διευθυντή ειδήσεων του Mega, Μανώλη Καψή, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες, με συνεχείς ανακοινώσεις του υπερασπίζεται την εταιρεία Τηλέτυπος όσον αφορά τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Πριν από λίγο το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Φώτης Μπόμπολας, είπε στη Βουλή, ότι ο κ. Καψής δεν έχει την έγκριση του Δ.Σ για τις κινήσεις που κάνει και ότι πράττει από μόνος του.

Ο Μπόμπολας κατά τη διάρκεια της εξέτασης του από τους βουλευτές αποκάλυψε ακόμα, ότι κανείς από τους μετόχους της Τηλετυπος δεν ήθελε να βάλει λεφτά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της διοίκησης. “Ήμουν μόνος μου και δεν μπορούσα να σηκώσω το βάρος της μεγάλης αύξησης του κεφαλαίου της εταιρείας. Κανείς από τους αλλους δύο μετόχους δεν ήθελε να βάλει λεφτά”.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της Πήγασος επανέλαβε ότι όλα τα δάνεια του Ομίλου είναι εξυπηρετούμενα και ενήμερα. Ο κ. Μπόμπολας απέδωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πήγασος στην κατακόρυφη πτώση των εσόδων από τη διαφήμιση.

Όσον αφορά στην Τηλέτυπος επιβεβαίωσε ότι τα δάνεια της εταιρείας δεν εξυπηρετούνται. Εν μέσω της κρίσης, η εταιρεία, εξήγησε, ζητήθηκε waiver από τις τράπεζες, το waiver δεν δόθηκε και ακολούθησε τη καταγγελία των δανείων.

Έχουμε προτείνει ένα business plan στις τράπεζες και αναμένουμε την εξέλιξη των συζητήσεων, ανέφερε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του κ. Μπόμπολα ότι μόλις πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2016, λίγες μέρες πριν από την απόφαση της Ολομέλειας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, δόθηκε στον όμιλο ομολογιακό δάνειο 80 εκατ. ευρώ (30 εκατ. η συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας). Από τα στοιχεία που αναφέρθηκαν προκύπτει ότι υπήρχαν ληξιπρόθεσμοι τόκοι που αναχρηματοδοτήθηκαν, κάτι που παραβιάζει τους βασικούς κανόνες πιστοδοτικής πολιτικής των τραπεζών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για ομολογιακό δάνειο που δόθηκε για να μπορέσει να αποπληρώσει η εταιρεία τις άλλες δανειακές της υποχρεώσεις, εξήγησε ο κ. Μπόμπολας υπό τις πιεστικές ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής για το θέμα, χωρίς να είναι σε θέση να απαντήσει γιατί άλλες εταιρείες δεν έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης από τις τράπεζες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.