Θέμα διαφάνειας για τις τηλεοπτικές άδειες στην Βουλή έθεσε η ΝΔ

Θέμα διαφάνειας για τις τηλεοπτικές άδειες στην Βουλή έθεσε η ΝΔ

Μείζων θέμα διαφάνειας για την υπόθεση Καλογρίτσα έθεσε η Νέα Δημοκρατία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητώντας αφενός να κληθούν οι νέοι καναλάρχες και αφετέρου οι κ.κ. Παππάς και Κρέτσος.

Αναπτύσσοντας την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Μάκης Βορίδης επισήμανε ότι: πρώτον, ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και πλήττει την πολυφωνία, δεύτερον, ο κ. Κρέτσος επέλεξε να μην ενεργοποιήσει τον ανεξάρτητο εκτιμητή και ανέθεσε τον έλεγχο του πόθεν έσχες στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, τρίτον, η ίδια η επιτροπή αναγνωρίζει ότι δεν έκανε τον έλεγχο όπως επέβαλε ο νόμος, αρκούμενη σε… εξουσία διαθέσεως! Ενώ η προκήρυξη μιλούσε για έλεγχο προέλευσης και όχι επάρκειας. Είναι ευθεία παραβίαση, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ. 

Ποια είναι η σχέση που συνδέει τον κ. Καραμπάτσο με τον κ. Καλογρίτσα, αναρωτήθηκε και επισήμανε ότι φαίνεται πως ο υπερθεματιστής δεν έχει δεκάρα τσακιστή από όσα ισχυρίστηκε. Έθεσε θέμα και για τα δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, που έδωσε την εγγυητική στον κ. Καλογρίτσα αφού πρώτα τον είχε δανειοδοτήσει.  

Από την πλευρά του ο Κώστας Τζαβάρας δήλωσε: «Είναι θέμα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Δεν μπορεί να απορρίψει το αίτημα η πλειοψηφία. Δε μπορεί να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Ο κ. Παππάς πρέπει να προσέλθει και να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του τεθούν». 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.