ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στα χέρια του Νίκου Βούτση η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2016

Στα χέρια του Νίκου Βούτση η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2016

Στην αναγκαιότητα γενικότερης μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παραλαμβάνοντας από τον πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, Ιωάννη Καραβοκύρη, την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του ΑΣΕΠ για το 2016.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου, εξαιτίας των μνημονιακών περιορισμών, αλλά και στην πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, «πολιτών οι οποίοι, υπό κανονικές συνθήκες για τη χώρα, θα είχαν εργασία και θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμοι» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα «να κλείσει αυτή η περίοδος όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να μπορεί αξιοκρατικά και μέσω των εγγυήσεων που δίνει το ΑΣΕΠ, να προχωρήσει και η γενικότερη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση». Αναφέρθηκε επίσης και στην διαδικασία για την αξιολόγηση του προσωπικού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, αρχής γενομένης από την επιλογή των γενικών διευθυντών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έκθεση του ΑΣΕΠ περιλαμβάνει προτάσεις βελτίωσης στον ευαίσθητο τομέα των προσλήψεων και σύμφωνα με αυτήν, το 2016 «με τους γνωστούς περιορισμούς που υπήρχαν στο μόνιμο προσωπικό, έγιναν 5.000 προσλήψεις και περίπου 12.000 στο εποχικό και έκτακτο προσωπικό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.