ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν. Βούτσης: «Πρέπει να γίνει διάλογος για τις παρελάσεις»

Ν. Βούτσης: «Πρέπει να γίνει διάλογος για τις παρελάσεις»

Μιλώντας για το θέμα των παρελάσεων ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είπε ότι «δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Πρέπει να γίνει διάλογος για τις παρελάσεις που παίρνουν και στρατιωτικό χαρακτήρα». Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση είπε ότι «είναι ανόητο να μας κατηγορούν ότι θέλουμε έτσι τον εξισωτισμό προς τα κάτω».

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι “ταλιμπά” της Ορθοδοξίας». Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους» συμπλήρωσε ο Νίκος Βούτσης.

Παράλληλα επέμεινε στη θέση του για την ορθή αντιμετώπιση της εισβολής του Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής επαναλαμβάνοντας τα όσα ανέφερε στην απαντητική του επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ποτέ δεν έχει γίνει σύλληψη στο παρελθόν γι’ αυτά τα ζητήματα, καταγράφονται τα στοιχεία όσων κάνουν αυτές τις ενέργειες και πέραν τούτου ουδέν. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν υπάρξουν σκηνές βίας δεν θα υπάρξουν συλλήψεις καθ’ αυτές».

Κατηγόρησε, ακόμα, τη Νέα Δημοκρατία ότι «κορφολογεί ψηφους» από το Λαϊκό Σύνδεσμο ενώ χαρακτήρισε «απαραίτητη» τη συνεργασία δυνάμεων που θα συγκλίνουν για την παραγωγική ανάπτυξη έξω από νεοφιλελεύθερες απόψεις καθώς θα βγαίνουμε από τα Μνημόνια.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού απάντησε ότι «δεν χρειάζεται restart σε επίπεδο προσώπων στην κυβέρνηση αλλά χρειάζεται καλύτερος συντονισμός στο επίπεδο της καθημερινότητας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξέφρασε τη διαφωνία του με τον να μην προχωρήσει η αξιολόγηση στο δημόσιο και στην ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση η απάντησή του προέδρου της Βουλής ήταν ότι «δεν είμαστε υπεύθυνοι γιατί φέραμε 7 νομοσχέδια με την τακτική διαδικασία το καλοκαίρι μετά την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.