Την Παρασκευή η «ώρα του Πρωθυπουργού» στην Βουλή – Η εγκληματικότητα στην ατζέντα

Την Παρασκευή η «ώρα του Πρωθυπουργού» στην Βουλή – Η εγκληματικότητα στην ατζέντα

Με έντονες αντιπαραθέσεις αναμένεται να διεξαχθεί η προγραμματισμένη συζήτηση το πρωί της Παρασκευής με αφορμή την ερώτηση για την έξαρση της εγκληματικότητας που υπέβαλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην «ώρα του πρωθυπουργού».

Τις τελευταίες ημέρες και ώρες, οι τόνοι ανεβαίνουν κατακόρυφα και από τις δύο πλευρές με εκατέρωθεν δηλώσεις, αλλά και «διαρροές», που στόχο έχουν τη δημιουργία κλίματος για όσα θα διαμειφθούν στην πρώτη, έπειτα από πολύ καιρό, κόντρα πρόσωπο με πρόσωπο, που θα έχουν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το επιτελείο του, θα επιμείνει ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας» και θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν τεράστιες ευθύνες για όλα όσα συμβαίνουν και τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα «καθημερινά να απειλείται ο απλός, ο πιο αδύναμος πολίτης».

Μάλιστα, θα ζητήσει, όπως λέγεται, από τον κ. Τσίπρα, να απολογηθεί διότι, όταν πριν από μερικούς μήνες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε το ζήτημα στο Κοινοβούλιο, η απάντηση που πήρε ήταν ότι «είναι ανεπίκαιρο».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας προτίθεται, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές που βλέπουν το φως στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, να αποκρούσει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον αρχηγό της ότι υιοθετεί «ακροδεξιά ατζέντα», στην οποία εντάσσεται το δόγμα «νόμος και τάξη» που θέλει να εφαρμόσει. Θα αντιπαραθέσει τις πρόσφατες επιτυχίες της Αστυνομίας σε μεγάλες υποθέσεις, όπως η απαγωγή Λεμπιδάκη, η σύλληψη του 29χρονου με τα τρομοδέματα, όπως και των δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και άλλες.

Όπως προκύπτει από κυβερνητικές διαρροές, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να περάσει στην αντεπίθεση, ζητώντας με τη σειρά του εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη για υποθέσεις που ήρθαν το τελευταίο διάστημα στο προσκήνιο. Θα σταθεί ιδιαίτερα στα δημοσιεύματα για τηλεφωνικές συνομιλίες του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη με πρόσωπα που κατηγορούνται για βαριά αδικήματα. Και θα επιμείνει με έμφαση στην επαναληπτική κατάθεση της Αικατερίνης Τσακάλου, της πρώην γραμματέως του ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, που αναφέρεται σε δωροδοκίες για τον γερμανικό όμιλο προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις δύο αυτές υποθέσεις, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη δήλωσε: «Στο κομμάτι της Siemens, κατανοούμε την απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να επαναλαμβάνει πληκτικά, τα τελευταία εννέα χρόνια, τη συκοφαντία κατά του κ. Μητσοτάκη. Όμως, θα ήθελα να διαβάσω από την κατάθεση της κυρίας Τσακάλου επί λέξει: “Τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης”. Και, όπως ξέρετε, η κυρία Τσακάλου ήταν υποψήφια του ΛΑΟΣ».

Η γαλάζια εκπρόσωπος, εξάλλου, έθεσε, με αυτή την αφορμή, το ερώτημα «εάν η κυβέρνηση έχει προωθήσει την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens και με τι τον αντικατέστησε».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κ. Αυγενάκη, η κυρία Σπυράκη επισήμανε αρχικώς ότι «ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος έχει προαναγγείλει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη». Αμέσως μετά, όμως, σημείωσε με νόημα: «Από εκεί και πέρα, είναι προφανές ότι μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι βλέπουμε πολύ συχνά στη δημοσιότητα υποκλαπείσες συνομιλίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας».

Δίνοντας το στίγμα των επισημάνσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε: «Υπάρχουν μια σειρά θέματα επί των οποίων ο κ. Τσίπρας καλείται αύριο να απολογηθεί στη Βουλή. Υπάρχουν βασικά θέματα ανομίας σε ολόκληρη τη χώρα. Υπάρχουν εγκληματικές πράξεις που βασίζονται στο γεγονός ότι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κακούργημα αυτήν την ώρα -με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου- είναι ελεύθεροι. Υπάρχει μια δραστηριότητα ανομίας η οποία πρέπει να σταματήσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε υπόψη μας και το πρόσφατο περιστατικό στην Πεύκη, όπου οι αστυνομικοί κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί» συνέχισε. «Όπως έχουμε υπόψη μας και το περιστατικό της συνταξιούχου, που “σιδέρωσαν” κρατούμενοι που βρέθηκαν ελεύθεροι από το νόμο Παρασκευόπουλου. Οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν αυτήν την πραγματικότητα κάθε μέρα στις πόλεις και στην ύπαιθρο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.