Παρακολουθήστε ζωντανά την συζήτηση στην Βουλή για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία (βίντεο)

Παρακολουθήστε ζωντανά την συζήτηση στην Βουλή για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία (βίντεο)

Σφοδρή σύγκρουση αναμένεται στη σημερινή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση με την πώληση των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία.

Η διαδικασία ξεκινά στις 13:00 και εφόσον ακολουθηθούν οι οδηγίες του Κανονισμού της Βουλής, την συζήτηση θα ανοίξουν οι ερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητούν και τον έλεγχο του Πάνου Καμμένου.

Η συζήτηση στη Βουλή που επρόκειτο να γίνει την περασμένη Πέμπτη αναβλήθηκε μετά από επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρόεδρο της Βουλής Ν.Βούτση με αφορμή τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μερίδας του τύπου για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι για να παρευρεθεί σε δύο προγραμματισμένες τελετές βράβευσης.

Αλ.Τσίπρας: «Η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη»

«Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μερίδα του τύπου ενορχηστρώνει για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο που κατέθεσαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, ενώ ήταν αρχικά προσδιορισμένη να συζητηθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην Δυτική Αττική, συμπίπτοντας έτσι με το από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι μου.

Εξ αυτού του λόγου και επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδικασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη.

Και τούτο με την ελπίδα ότι ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην επιστολή του στο πρόεδρο της Βουλής.

Τηλεοπτικό σποτ ΝΔ

Η ΝΔ για τη συζήτηση της Δευτέρας προετοίμασε ένα τηλεοπτικό σποτ με τίτλο «γιατί συνεχίζει ο Τσίπρας να καλύπτει τον Καμμένο;» στο οποίο παρουσιάζει, με τη μορφή ημερολογίου, «το σκάνδαλο» όπως το αποκαλεί και παραθέτει αποσπάσματα από τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και εφημερίδες.

Ο υπουργός Αμυνας Π.Καμμένος απάντησε στο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ με ανάρτηση στο twitter αναφέροντας: «Γνωρίζοντας τον εξευτελισμό που θα υποστεί ο κούλης μια ακόμη φορά τη Δευτέρα οι σπόνσορες της συμμορίας έβγαλαν 5λεπτο βίντεο. Ταινία στο Χόλιγουντ να του ετοιμάσετε δεν γλιτώνει με τίποτα από την αλήθεια στη Βουλή ο παραδεισένιος».

Δ. Τζανακόπουλος: «Σε ζητήματα διαφθοράς η ΝΔ δεν είναι κατήγορος αλλά κατηγορούμενος»

«Η ΝΔ εδώ και τρεις εβδομάδες κάνει θόρυβο με ανυπόστατες καταγγελίες και θεωρίες συνωμοσίας για δήθεν σκάνδαλα .Ο κ.Μητσοτάκης θα κατανοήσει τη Δευτέρα για ακόμη μια φορά ότι σε ζητήματα διαφθοράς η ΝΔ δεν είναι κατήγορος αλλά κατηγορούμενη», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εφημερίδα Real news για τη σημερινή συζήτηση στην Βουλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.