Ν.Βούτσης:«Κυοφορείται αντιΣΥΡΙΖΑϊκο μέτωπο»

Ν.Βούτσης:«Κυοφορείται αντιΣΥΡΙΖΑϊκο μέτωπο»

Για «κυοφορία αντιΣΥΡΙΖΑϊκου μετώπου» που συγκροτείται «με την συνδρομή συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων» μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι Θεσμοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά, «σήμερα για τους δικούς τους λόγους στηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην σταθερότητα της χώρας».

«Δεν αντιλαμβάνεστε το ιστορικό σας λάθος. Ότι το success story του 2014 αποδομήθηκε και ανατράπηκε από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς σας θεσμικούς εταίρους. Πιστεύετε ότι η πορεία ανατράπηκε το 2014 από κάποιους που κορόιδεψαν τον λαό» είπε ο πρόεδρος της Βουλής για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο: «Οι Θεσμοί σήμερα για δικούς τους λόγους υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην σταθερότητα της χώρας».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην τροπολογία για τις απεργίες λέγοντας ότι «το μέτρο δεν είναι δικής μας έμπνευσης. Δεν θα θέλαμε να επιβληθεί αλλά δεν συνιστά κατάργηση των απεργιών. Δεν είναι θετικό μέτρο. Είναι αυτό όμως» έσπευσε όμως να επισημάνει ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας έχουν ενταθεί και η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει περιοριστεί.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε τις θετικές δράσεις της κυβέρνησης, ωστόσο, επιφύλαξε αιχμές για τις πρωτοβουλίες που αφορούν την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

«Τακτοποίηση ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Κάποια στιγμή θα γίνει. Θα γίνει εναντίον όσων βάζουν τρικλοποδιές» είπε αρχικά για να προσθέσει «Θα μου πείτε: “και τι έγινε; Θα αλλάξει το τοπίο και θα φύγουν τα συμφέροντα;”. Καλύτερα να μη μιλήσω. Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βούτσης ξεκινώντας την τοποθέτησή του κάλεσε την αντιπολίτευση να εγκαταλείψει τον «πολιτικό επαρχιωτισμό» και να μελετήσουν «το μεγάλο κάδρο» όπως διαμορφώνεται με τις διεθνείς εξελίξεις. Μεταξύ αυτών των εξελίξεων δε, ενέταξε και τις πρόσφατες δηλώσεις για το προσφυγικό του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τούσκ.

«Αντί αμηχανίας που προκαλεί η έλλειψη στρατηγικής βλέπουμε από την αντιπολίτευση να επιστρατεύει κρεσέντο καταστροφολογίας. Κυοφορείται ένα αντισυριζα μέτωπο πάνω σε σαθρά υλικά. Οι εμπνευστές του θα διαψευστούν. Οι δυνάμεις εργασίας, οι πνευματικές, κοινωνικές δυνάμεις αντιλαμβάνονται τις σκοπιμότητες» είπε ο Πρόεδρος της βουλής για να συνεχίσει «Οι δυνάμεις αυτές θα θα συμβάλουν για την διαμόρφωση στην μεταμνημονιακή εποχή εθνικών ηγεμονικών δυνάμεων».

Σε άλλο σημείο ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. «Πιστεύω ότι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, από την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης μπαίνουμε σε μια φάση προοδευτική διεξόδου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος αναφέροντας «δειγματοληπτικά» όπως είπε τα αντίμετρα της κυβέρνησης σημείωσε μεταξύ άλλων και την μείωση της ανεργίας για να παραδεχθεί «Βεβαίως είναι πρόβλημα οι μορφές εργασίας αλλα είναι πρόβλημα στο πλαίσιο της ανάπτυξης».

Τέλος, υποστήριξε ότι «Δεν συμφωνώ με αυτό που λεει η πλειοψηφία. Ότι είναι το τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός. Είναι το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης».

Η τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου που είπε ότι «για λόγους ευγενείας και σωφροσύνης θα έπρεπε να αποφύγει στην εισαγωγή ότι έχει ύποπτα κίνητρα η αντιπολίτευση. Εχει δικαίωμα να εκφράζει απόψεις αλλά όχι να καθορίζει το κίνητρο της αντιπολίτευσης. Είναι νομοτέλεια του πολιτεύματος να υπάρχει αντιπολίτευση. Αν θέλει να κάνει διάκριση μεταξύ ορθής και μη ορθής αντιπολίτευσης τότε να μας στέλνει τις ομιλίες μας».

«Δεν είπα ότι είναι ύποπτη για οτιδήποτε, είπα ότι στήνεται αντισυριζα μέτωπο με την συνδρομή πολιτικών κομμάτων» απάντησε ο κ. Βούτσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι « δεν άκουσα κανένα ψήγμα αυτοκριτικής για την ανευθυνότητα που αντιπολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε για τις αυταπάτες που μας κόστισαν. Δεν άκουσα για σεισάχθεια και κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Για τους 27 φόρους, 21 περικοπές συντάξεων κλπ. Ξέρουμε το 2014 ποιος προκάλεσε τις εκλογές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.