ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νovartis: Προανακριτική για να αποφασισθεί ότι έχουν παραγραφεί τα υποτιθέμενα αδικήματα

Νovartis: Προανακριτική για να αποφασισθεί ότι έχουν παραγραφεί τα υποτιθέμενα αδικήματα

Σε προανακριτική για να αποφασισθεί ότι έχουν παραγραφεί τα υποτιθέμενα αδικήματα προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Τα υποτιθέμενα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο της αντιπολίτευσης έχουν παραγραφεί το μόνο που δεν παραγράφεται είναι το μαύρο χρήμα αλλά η ύπαρξή του δνε προκύπτει από την δικογραφία τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή

Με το επταετές ομόλογο ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Στη συνέχεια, όμως μίλησε και για τη Novartis, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι μετά την επιτυχία αντλείται νέο χρήμα και η χώρα μας είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε κεφάλαια ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες.

Την έξοδο στις αγορές χαιρέτισε και ο Πιερ Μοσκοβισί. Ο κ. Τζανακόπουλος, είπε ακόμα ότι ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε σε όλες τις συναντήσεις του ότι η Ελλάδα βαδίζει με ασφαλή τρόπο προς την έξοδο του Μνημονίου.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ακόμα ότι η χώρα περνάει σε μια νέα εποχή και η κυβέρνηση εργάζεται με σχέδιο και προσήλωση.

Η Novartis
Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis. Όπως είπε, υπάρχει μια πτυχή που ξεχνούν πολλοί: η υπόθεση αυτή αποτελεί διεθνές σκάνδαλο.

«Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αναπτύξει πρακτικές διαφθοράς σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ανακοίνωσε ότι «η βουληση του πρωθυπουργού είναι να προτείνει στην ΚΟ που θα συνεδριάσει την Δευτέρα την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Αυτή, εφόσον συγκροτηθεί, θα αποφασίσει για όλα τα νομικά ζητήματα».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης είναι δεδομένο ότι το τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτο. «Δεν πρόκειται να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσσών. Περιμένουμε από όλα τα κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα και να σταματήσουν να προσβάλλουν την δικαιοσύνη».

Σημείωσε δε ότι «υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα τα οποία επι 40 χρόνια κυβερνούσαν την χώρα και εμφάνιζαν τους εαυτούς τους ως πατριώτες, αλλά ήταν εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις διαφθοράς».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η υπόθεση της Novartis «πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο το οποίο θα φροντίσουμε να διαλευκανθεί». Αποκάλυψε δε ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να κάνει μήνυση στη Novartis.

Πυρά κατά Μητσοτάκη
«Αυτό πρέπει να σεβαστεί ο πρόεδρος της ΝΔ και τα στελέχη της. Προσπαθούν ακόμα και να τρομοκρατήσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων είπε ότι ρυθμίζεται από διεθνείς συμβάσεις και τον ελληνικό νόμο. Η προσπάθεια αυτό το διεθνώς προστατευόμενο καθεστώς να εμφανιστεί ως καθεστώς κουκουλοφόρων δεν προσβάλει, μόνο τη δικαιοσύνη, τόνισε.

«Δεν είναι και πλανητάρχης ο Τσίπρας»
Σε ερώτηση για τα όσα καταγγέλλονται (μεταξύ άλλων και από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη) για πλαστογραφίες και παραποιημένα έγγραφα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε με… σκωπτικό τρόπο. Είπε: «Ο πρωθυπουργός είναι ένας ηγέτης διεθνούς κύρους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και πλανητάρχης. Ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι έχει μαγικές δυνατοτητες ο πρωθυπουργός ώστε να στήσει σκευωρίες με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI. Δεν είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένη υπερασπιστική γραμμή για τον κ. Γεωργιάδη. Είναι το λιγότερο γελοίο ότι πρόκειται για σκευωρία».

Παράλληλα, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ «να απαντήσει αν ευθέως κατηγορεί εισαγγελείς και δικαστές ότι λειτουργούν στην βάση εντολών εκ μέρους της ελληνικής κυβένρησης. Αυτό είναι ευθεία προσβολή στην ελληνική δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της. Ευθέως ο Μητσοτάκης να ονοματίσει δικαστές και εισαγγελείς που συνεργασία με την κυβέρνηση έχουν στήσει σκευωρία».

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες
Όταν ρωτήθηκε για τους προστατευόμενους μάρτυρες και αν ελλοχεύει ο κίνδυνος αποκάλυψής τους απάντησε: «Πρόκειται για καθεστώς που προβλέπεται σε υποθέσεις διαφθοράς. Το δεύτερο είναι ότι κατά τον ίδιο τρόπο που η ποινική διαδικασία λειτουργεί για τους Έλληνες πολίτες θα λειτουργήσει για τα πολιτικά πρόσωπα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθούν δείχνει φοβικότητα. Το καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων έχει χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις τρομοκρατίας και διαφθοράς. Ο νόμος προβλέπει ότι ο μοναδικός αρμόδιος να αποκαλύψει την ταυτότητα είναι το δικαστήριο. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια έχει στόχο τον εκφοβισμό των μαρτύρων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.