ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

H Τ.Χριστοδουλοπούλου έστειλε «στον διάολο» τον Χ.Αθανασίου (βίντεο) (upd)

H Τ.Χριστοδουλοπούλου έστειλε «στον διάολο» τον Χ.Αθανασίου (βίντεο) (upd)

Η προεδρεύουσα της Βουλής Τ.Χριστοδουλοπούλου “διαολόστειλε” νομίζοντας ότι εκείνη την στιγμή τα μικρόφωνα ήταν κλειστά τον πρώην υπουργό Διακαιοσύνης και βουλευτή της ΝΔ Χ.Αθαναασίου κατά την συζήτηση στην Βουλή για το αν θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis.

Η Τ.Χριστοδουλοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια. Ο κ. Δένδιας αποκάλυψε ότι η αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε από τα μικρόφωνα να… διαολοστέλνει τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Όταν ο κ. Δένδιας διάβασε και το επίμαχο απόσπασμα των επίσημων πρακτικών της Βουλής, η κυρία Χριστοδουλοπούλου διέψευσε ότι έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο και έσπευσε να καταγγείλει εκείνον που «έστειλε στον διάολο» τον κ. Αθανασίου!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=3g63aVWYh68

Διαβάστε το διάλογο Χριστοδουλοπούλου-Δένδια:

«Τ. Χριστοδουλοπούλου: Δεν τον έθιξα, δεν τον αμφισβήτησα.

Ν. Δένδιας: Εξηγήστε το στον κ. Αθανασίου. Είναι στα πρακτικά.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Κύριοι κοιτάξτε να δείτε μπορούμε εδώ…. Κυριε Δένδια…

Ν. Δένδιας: Να ζητήσετε την διαγραφή από πρακτικά και πείτε στον κ. Αθανασίου ότι τον τιμάτε και τον υπολήπτεστε.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Ετσι θα το λήξω. Εγώ δεν το άκουσα όπως δεν το άκουσε κανείς. Φαίνεται ότι το άκουσαν τα πρακτικά. Δεν το αμφισβητώ. Οποιος το είπε δεν ήταν απλά αστοχία και αγένεια αλλά οτιδήποτε άλλο» είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής

———————————

Ξεκίνησαν οι πρώτες συγκρούσεις για την υπόθεση της Νοvartis στην Βουλή όπου όταν ο Χαράλαμπος Αθανασίου αρνήθηκε να μιλήσει κάποιος τον… διαολόστειλε.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου ζήτησε τον λόγο επι προσωπικού γιατί διάβασε στα πρακτικά την «κοσμητική» φράση.

«Στα πρακτικά της Βουλής αναφέρεται ότι μετά την άρνηση να μιλήσει ο κ.Αθανασίου ειπώθηκε “αει στο διάολο”. Δικαιούμαστε αναφορά επί προσωπικού», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Η κα Χριστοδουλουπούλου του απάντησε ότι δεν το άκουσε και ζήτησε να διαγραφει από τα πρακτικά.

Η υπόθεση της Novartis μεταφέρεται την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής. Η εθνική αντιπροσωπεία καλείται να αποφασίσει αν συντρέχουν λόγοι για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία, η Βουλή θα αποφασίσει για την διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων που ενδέχεται να έχουν τελεστεί από δύο πρώην πρωθυπουργούς και από οκτώ πρώην υπουργούς. Τον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Πικραμμένο και τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, ‘Αδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Ιωάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λοβέρδο.

Η συνεδρίαση αρχίζει με 9 ομιλητές, θα μιλήσει δηλαδή στον πρώτο κύκλο, ένας βουλευτής από κάθε κόμμα και ένας ανεξάρτητος. Θα ακολουθήσει ένας δεύτερος κύκλος, με 16 ομιλητές κατ’ αναλογία της δύναμης των κομμάτων. Δηλαδή 6 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 3 από τη ΝΔ και ένας βουλευτής από κάθε άλλο κόμμα και ένας ανεξάρτητος. Θα μιλήσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, οι πολιτικοί αρχηγοί. Δικαίωμα λόγου ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας έχουν τα αναφερόμενα στη δικογραφία πολιτικά πρόσωπα, διαφορετικά μπορούν να αποστείλουν υπόμνημα.

Ο δαίμων του ήχου χτύπησε και στην Βουλή. Όταν ζήτησε τον λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς δεν τον πήρε ποτέ. Κι αυτό γιατί δεν λειτουργούσε το μικρόφωνό του. Του ζητήθηκε να ανέβει στο βήμα αλλά ούτε κι εκεί δεν λειτουργούσε το μικρόφωνο. Έτσι διακόπηκε για πέντε λεπτά η συνεδρίαση για να αποκατασταθεί η βλάβη.

«Δεν θα είχαμε αυτή τη συζήτηση, αν δεν υπήρχε το άρθρο 86 του Συντάγματος που περιγράφει τις διαδικασίες. Οι ευθύνες έχουν υπογραφές και ονοματεπώνυμα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και πρόσθεσε ότι η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ισοδυναμεί με έγκληση και όχι με κατηγορητήριο.

«Όλα τα άλλα περί σκευωρίας, αποτελούν επικοινωνιακά τερτίπια» είπε ο Χρήστος Μαντάς και ζήτησε η διαδικασία να είναι τέτοια, ώστε να διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα μπορούσαμε να δούμε ένα ψηφοδέλτιο ενιαίο, με τα ονόματα όμως» είπε ο κ. Μαντάς και πρόσθεσε ότι κανένα διαδικαστικό τερτίπι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και γι΄ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το περιεχόμενο και την ουσία της πρότασης για την ειδική επιτροπή και την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.