Π. Πικραμμένος για Novartis: «Επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα στην ελεγχόμενη εταιρεία»

Π. Πικραμμένος για Novartis: «Επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα στην ελεγχόμενη εταιρεία»

Ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis ότι δήθεν χρηματίστηκε με το ποσό των 100.000 ευρώ το διάστημα που είχε την ευθύνη διακυβέρνησης (σσ. συνολικά ένα μήνα) ως «ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες».

«Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρύχομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης» είπε ο κ. Πικραμμένος και πρόσθεσε με τρεμάμενη φωνή: «Κατηγορούμαι ότι ως ενεργεία δικαστικός λειτουργός δωροδοκήθηκα».

«Είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές αυτές κατηγορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να κατηγορείται άδικα και να σπιλώνεται βάναυσα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε 40 χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Στο σημείο αυτό ο κ. Πικραμμένος καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολα προβλήματα: Τεταμένες σχέσεις με δανειστές, κίνδυνο μπλακ άουτ στη χώρα, τεράστιες αναλήψεις καθημερινώς από τα ATM, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» είπε ο συνταξιούχος δικαστικός.

«Έργο μας ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε ομαλές εκλογές» τόνισε ο κ. Πικραμμένος.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί» είπε αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της ανώνυμης προστατευόμενης μάρτυρα με τον κωδικό όνομα Αικατερίνη Κελέση «είναι αποκύημα της φαντασίας του μάρτυρα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα διότι επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα ούτε στην ελεγχόμενη ούτε σε καμία άλλη φαρμακευτική εταιρεία. Εμείς το μόνο που κάναμε είναι να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «αόριστους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς όπως αυτοί της ανώνυμο μάρτυρος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο Παναγιώτης Πικραμμένος καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Να φτάσει μέχρι το τέλος, να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία» είπε ο πρώην πρωθυπουργός για την υπόθεση Novartis.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.