ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αθ. Παφίλης: «Να καταθέσουν οι μάρτυρες επωνύμως και να βρει το κράτος σας τον τρόπο να τους προφυλάξει»

Αθ. Παφίλης: «Να καταθέσουν οι μάρτυρες επωνύμως και να βρει το κράτος σας τον τρόπο να τους προφυλάξει»

Από το βήμα του Βουλής ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αθανάσιος Παφίλης, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στη δικογραφία, καθώς οι μάρτυρες δεν παραθέτουν στοιχεία, αλλά μιλούν με «είδα», «άκουσα» και άλλες υποθετικές φράσεις.

Ζήτησε μάλιστα οι μάρτυρες να καταθέσουν επωνύμως και να βρει «το κράτος σας τον τρόπο να τους προφυλάξει».

Ο Αθανάσιος Παφίλης ανέλυσε αρχικά το… καπιταλιστικό σύστημα, στο οποίο χρέωσε όλα τα σκάνδαλα -όχι μόνο της Novartis-, και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως με τις ενέργειές του όχι μόνο «αθωώνετε το σύστημα, αλλά δίνετε εξετάσεις για το αν μπορείτε να το εξυπηρετήσετε», ενώ «δικαιολογείτε τα μνημόνια και περηφανεύεστε ότι μειώσατε τη φαρμακευτική δαπάνη».

Τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, δημιουργώντας την αυταπάτη ότι μάχεται τον καπιταλισμό και εξαπατά τους εργαζομένους.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παφίλη:

«Ο λαός γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία. Η συζήτηση είναι επανάληψη του ίδιου σκηνικού. Λέγεται συζήτηση περί σκανδάλων, που συνοδεύεται απο βαρύγδουπες εκφράσεις και τις χρησιμοποιούν κόμματα στυλοβάτες του συστήματος. Σκάνδαλο Novartis… Μήπως ζούμε σε άλλο κόσμο; Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η συμφωνία για τη Siemens; Την τηρήτε; Όλα στο φως, λέτετ… Τόση υποκρισία; Δεν γνωρίζετε πώς λειτουργεί το σύστημα; Γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο; Όλοι σας. Γιατί λέτε ότι θα αποκαλυφθεί όλη η διαπλοκή; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Υπηρετούνται και άλλες σκοπιμότητες. Αποπροσανατολισμός από βασικά προβλήματα και άλλα πολιτικά παιχνίδια. Υπάρχει ένα άβατο. Ποιο είναι; Το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό είναι στο άβατο.

Δουλεύετε τον ελληνικό λαό ψιλό γαζί; Δηλαδή τι λέτε; Ότι θα κλείσετε τις πολυεθνικές; Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με δικαστικό τρόπο. Γιατί; Διότι είναι πολύπλοκο το καπιταλιστικό σύστημα. Φτιάχνουν φαρμακευτικές για να βγάλουν κέρδος. Το σύστημα είναι αδίστακτο. Τι είναι το σκάνδαλο Novartis; Οι άλλες εταιρείες δεν κάνουν τα ίδια; Είναι η συνήθης δουλειά όλων αυτών. Δεν το ξέρετε αυτό; Γιατί δεν το λέτε και οι μεν και οι δε; Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ; Γιατί θεωρείτε ότι η κινητήρια δύναμη είναι οι καπιταλιστές. Κατηγορούν το ΚΚΕ ότι τα φορτώνει όλα στον καπιταλισμό. Βεβαίως και το δεχόμαστε αυτό.

Τι κάνει ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Δημιουργεί στο λαό την αυταπάτη της κάθαρσης του καπιταλιστικού συστήματος. Δημιουργείτε την εντύπωση, κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους, για κράτος δικαίου. Ποιο κράτος δικαίου; Ταξικό είναι. Φτάσαμε να λέμε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη διαφθορά. Αλήθεια; Στη Γερμανία δεν γίνονται αυτά; Σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο γίνονται αυτά. Όχι μόνο αθωώνετε το σύστημα, αλλά δίνετε εξετάσεις ότι μπορείτε να το εξυπηρετήσετε.

Λέτε ότι θα τα βγάλουμε όλα στο φως. Φτάσατε στο σημείο να δικαιολογείτε τα μνημόνια και περηφανεύεστε για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Τα μνημόνια που καταγγέλατε. Πώς βγήκε αυτο το σκάνδαλο; Το FBI. Ρε που φτάσαμε; Η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση ενδιαφέρεται για το καλό των ανθρώπων.

Εμείς λέμε ότι όσο η υγεία, η παιδεία, είναι εμπόρευμα, τα σκάνδαλα είναι αναπόφευκτα και συνυφασμένα με το σύστημα. Ο καπιταλισμός σήμερα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο του. Δεν τολμάτε να πείτε ότι θα φτιάξετε φαρμακευτική βιομηχανία. Τολμάτε; Δεν σας αφήνει η «μαμά». Θα φάτε πρόστιμο από την ΕΕ, ο θεός που προσκυνάτε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εμείς είπαμε να γίνει η επιτροπή. Με κάποιες προϋποθέσεις όμως. Να φτάσει μέχρι τέλους. Αυτό που έγινε με τον Παπαντωνίου ήταν κοροϊδία. Να διερευνηθεί μέχρι τέλους. Αν επαναληφθεί το ίδιο έργο, εμείς το δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στη δικογραφία. Άκουσα, είδα… Εμείς θέλουμε να μιλήσουν όλοι οι μάρτυρες. Η ΝΔ αποδέχεται τη διαδικασία με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Οι μάρτυρες να έρθουν και να καταθέσουν επωνύμως και το κράτος σας να βρει τρόπο να τους προφυλάξει. Όχι παιχνίδια λοιπόν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.