«Μπρα-ντε-φερ» Αλ. Τσίρπα και Κ. Μητσοτάκη στην Βουλή με φόντο τον … Ρ.Τ. Ερντογάν (βίντεο)

«Μπρα-ντε-φερ» Αλ. Τσίρπα και Κ. Μητσοτάκη στην Βουλή με φόντο τον … Ρ.Τ. Ερντογάν (βίντεο)

Το πολιτικό θερμόμετρο στην Βουλή είναι στο κόκκινο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να κονταροχτυπιέται με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω των κυβερνητικών κινήσεων μετά την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Έβρου και την κριτική του κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει τηλεφωνήσει στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα τον καλέσω -σε συνεννόηση με την ηγεσία του Στρατού όταν κρίνω εγώ ότι είναι σωστό και δεν θα κάνει χειρότερα τα πράγματα» είπε ο πρωθυπουργός.

Έσπευσε να προσθέσει μάλιστα ότι «δεν θα αναδείξω ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό που μπορεί ενδεχομένως να μας μπλέξει σε περιπέτειες».

Και κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ανεύθυνο και επιπόλαιο είναι από την πλευρά του να τον εγκαλεί γι’ αυτό.

Μητσοτάκης: Αξιοποιήστε τον δίαυλο με τον Ερντογάν

Νωρίτερα, στην δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να μιλήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν. «Αφού έχετε δίαυλο επικοινωνίας με τον Τούρκο πρόεδρο, πρέπει να τον αξιοποιήσετε για να έρθουν το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα οι δύο Ελληνες αξιωματικοί».

Και στην πρωτολογία του, ο κ. Μητσοτάκης είχε εγκαλέσει την κυβέρνηση για επιπόλαιος χειρισμοιύς στο θέμα των δύο στρατιωτικών.

«Θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειές τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στοχεύουν κυρίως σε μικροπολιτικούς τακτικισμούς», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αναρωτιέμαι εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν. Οι ευθύνες σας είναι βαριές. Δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Επιτρέψατε στον ΥΠΕΘΑ να επιδίδεται σε ανούσιους λεονταρισμούς. Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.