Ερώτηση του Στ. Παναγούλη στην Βουλή για τα επεισόδια ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Ερώτηση του Στ. Παναγούλη στην Βουλή για τα επεισόδια ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αθλητισμού για τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και την εισβολή ενόπλου ποδοσφαιρικού παράγοντα στον αγωνιστικό χώρο, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης, με τίτλο:

«Πιστολέρο εισέβαλε ανενόχλητος και διέκοψε οριστικά των αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με θεατές την ελληνική αστυνομία».

Ο κ. Παναγούλης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ένοπλος ο μεγαλομέτοχος της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ με εκατομμύρια φιλάθλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μπήκε στο γήπεδο, στο 90ο λεπτό του χθεσινού αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΟΚ –ΑΕΚ στην Τούμπα Θεσσαλονίκης και έγινε η αιτία να διακοπεί οριστικά ο κρίσιμος αγώνας.Οι φωτογραφίες στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τον απεικονίζουν να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο με ένα όπλο στη θήκη του στη δεξιά μεριά και το χέρι του να ακουμπάει το όπλο», ενώ προσθέσει:

«Σαν γρήγορος πιστολέρο έτρεχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και απειλούσε τους πάντες, διαιτητές, ποδοσφαιριστές, με παρούσα-απούσα για μια ακόμη φορά την ελληνική αστυνομία που αντί να τον εκδιώξουν από τον αγωνιστικό χώρο και να πράξουν τα δέοντα, τον άφησαν κυρίαρχο του παιχνιδιού!

Η είδηση του ένοπλου μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ έκανε το γύρο του κόσμου. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της μεγάλης αθλητικής εφημερίδας της Ισπανίας “MARCA”, με τίτλο “Ποιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης ο ένοπλος πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης”. Αυτό είναι το παράδειγμα αθλητικών παραγόντων προς τους φιλάθλους και ιδιαίτερα στη νεολαία;», διερωτάται ο κ. Παναγούλης, ενώ στο τέλος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, καταλήγει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρώτον, τι προτίθεται να κάνει ο υπουργός και η κυβέρνησή του με τις απαράδεκτες καταστάσεις που κυριαρχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεδομένου ότι και πριν από μια εβδομάδα, στο ίδιο γήπεδο, είχε διακοπεί ο αγώνας λόγω του τραυματισμού του προπονητή της αντίπαλης ομάδας από αντικείμενο που εκσφενδονίσθηκε στον αγωνιστικό χώρο από την εξέδρα για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας που παρουσιάζονται κατά καιρούς στα ελληνικά γήπεδα, ενόψει και των σημαντικών αγώνων πρωταθλήματος και κυπέλλου που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες και μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου το Μάιο; Αυτή είναι η εξυγίανση του ποδοσφαίρου που είχατε υποσχεθεί; Και δεύτερον για ποιο λόγο ο ένοπλος εισβολέας δεν εκδιώχθηκε από τον αγωνιστικό χώρο ευθύς μετά την εισβολή του αλλά αφέθηκε ελεύθερος, με την παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών, να αλωνίζει και να απειλεί στον αγωνιστικό χώρο; Ποιοι λόγοι υπαγόρευσαν την έκδοση σε βάρος του εντάλματος σύλληψης την επομένη των επεισοδίων;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.