ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υποχρεωτική η κλήση του Π. Καμμένου για την υπόθεση της Σ. Αραβίας λέει η Επιστημονική Υπηρεσία Βουλής

Υποχρεωτική η κλήση του Π. Καμμένου για την υπόθεση της Σ. Αραβίας λέει η Επιστημονική Υπηρεσία Βουλής

Με πολυσέλιδη γνωμοδότησή της η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, μετά από ερώτημα που έστειλε η πρόεδρος επιτροπής θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου για την υπόθεση του Πάνου Καμμένου και την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, τονίζει ότι «η κλήση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης αλλά και κάθε δημοσίου λειτουργού ή δημοσίου προσώπου είναι υποχρεωτική εφόσον το ζητήσουν τα 2/5 των μελών της επιτροπής (δικαίωμα της μειοψηφίας)».

Ξεκάθαρη όμως ήταν και η απάντηση της Επιτροπής στο ερώτημα της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το αν η Επιτροπή θα έπρεπε να αναμείνει τυχόν παράλληλο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Στην απάντησή της η Επιστημονική Υπηρεσίας της Βουλής ξεκαθαρίζει ότι οι επιτροπές ασκούν αυτοτελή κοινοβουλευτικό έλεγχο και το έργο τους δεν παρεμποδίζεται από παράλληλη άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όσον αφορά την πρόθεση της κ. Χριστοδουλοπούλου να παραπέμψει την υπόθεση στην υποεπιτροπή Εξοπλιστικών προγραμμάτων αποφαίνεται ότι η υποεπιτροπή έχει σαφώς οριοθετημένο και περιορισμένο πεδίο μόνο για εξοπλιστικά προγράμματα και ότι αντιθέτως η Επιτροπή Θεσμών είναι αυτή η οποία διαθέτει ευρύτατο πεδίο διερεύνησης για θέματα λειτουργίας θεσμών και διαφάνειας όπως ζητούσε στο αίτημά της η Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η επιτροπή Θεσμών μπορεί να καλεί όχι μόνο Υπουργούς και Υφυπουργούς αλλά και κάθε δημόσιο λειτουργό ή δημόσιο πρόσωπο μπορεί να συμβάλει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι με τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση ανοίγει ο δρόμος διερεύνησης της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία απορρίψει το επικείμενο αίτημα της Ν.Δ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.