Υπόθεση Novartis: Η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε ένα μήνα παράτασης των εργασιών

Υπόθεση Novartis: Η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε ένα μήνα παράτασης των εργασιών

(Ανανέωση 12:38) Σε πόρισμα χωρίς διαπιστώσεις για την ουσία της υπόθεσης αλλά με νομικές ερμηνείες και τεχνάσματα προσανατολίζεται η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της επιτροπής προανακριτικής εξέτασης της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια εντός του Απριλίου, μετά τις εορτές του Πάσχα γι αυτό και κατά την σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να ζητηθεί ένας μήνας παράτασης των εργασιών. Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τις εργασίες της επιτροπής καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για μεθοδεύσεις που στοχεύουν στην μη εξέταση της υπόθεσης και στην διατήρηση της «λάσπης» στους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης.

Άρνηση κατάθεσης εξέφρασαν και τα δέκα ελεγχόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά την ερχόμενη Πέμπτη για να επισημοποιηθεί η άποψη της πλειοψηφίας περι μη αρμοδιότητας ελέγχου της υπόθεσης από την Βουλή και η επιστροφή του φακέλου στην τακτική δικαιοσύνη. Πιθανότατα οι επόμενες συνεδριάσεις θα γίνουν μετά το Πάσχα και θα έχουν ως αντικείμενο την σύνταξη του τυπικού πορίσματος.


(Aρχικό κείμενο 11:41) Το ζήτημα της αρμοδιότητας κρίνει η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης η οποία συνεδριάζει από τις 10.30, χωρίς την παρουσία των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στην επιτροπή έχουν ήδη διαβιβαστεί, προς συσχέτιση με την ερευνώμενη υπόθεση, οι δύο δικογραφίες για τα εμβόλια και τα αντιικά φάρμακα. Όλα τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα, στα οποία είχε γίνει πρόσκληση, έχουν αποστείλει απαντητικές επιστολές με τις οποίες δηλώνουν ότι δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση αυτοπρόσωπης παρουσίας.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων έχει ήδη διαβιβαστεί αίτημα παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης των εργασιών της Ειδικής Επιτροπής για ένα μήνα, χρονική περίοδος μέσα στην οποία αναμένεται να προχωρήσει η σύνταξη πορίσματος. Στη διαδικασία αυτή είτε θα επανέλθουν τα κόμματα που έχουν αποχωρήσει είτε θα στείλουν τις θέσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.