O N.Bούτσης επιθεωρεί με κράνος τις εργασίες στην σκεπή της Βουλής (φωτό)

O N.Bούτσης επιθεωρεί με κράνος τις εργασίες στην σκεπή της Βουλής (φωτό)

Τις εργασίες βελτίωσης της Αίθουσας Ολομέλειας του Κοινοβουλίου επέβλεψε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε το εργοτάξιο και ενημερώθηκε για τις επεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης της κατασκευής κάλυψης της Αίθουσας Συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Βούτσης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Κώστα Αθανασίου, επέβλεψε την εξέλιξη των εργασιών και ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Βουλής και τον ανάδοχο του έργου για τις εργασίες συντήρησης και ενίσχυσης του υφισταμένου μεταλλικού υαλοπετάσματος, που στεγάζει την Αίθουσα της Ολομέλειας, όπως και των παρεμβάσεων βελτίωσης του αερισμού και φυσικού φωτισμού, αλλά και στεγανοποίησης του δώματος περιμετρικά του στεγάστρου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου, το οποίο είναι προϋπολογισμού 1.355.427 ευρώ.
Το έργο ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου. Για τις ανάγκες των εργασιών η Αίθουσα της Ολομέλειας θα παραμείνει εκτός λειτουργίας έως και τον Αύγουστο.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η αναβάθμιση της λειτουργικότητας του στεγάστρου, όσον αφορά τη στεγανότητά του, την ενεργειακή απόδοσή του και την επισκεψιμότητά του, καθώς και η ασφάλεια του δομικού φορέα της κατασκευής κάλυψης και της αισθητικής εμφάνισης της κατασκευής και των περιμετρικών οικοδομικών στοιχείων.

Σημειώνεται ότι η υφιστάμενη κατασκευή κάλυψης κατασκευάστηκε το 1934 κατά τις εργασίες μετατροπής των Παλαιών Ανακτόρων σε Κοινοβούλιο.

Έκτοτε έχουν γίνει μόνον τοπικές επεμβάσεις αποκατάστασης του συστήματος στέγασης, του δομικού φορέα και των περιμετρικών οικοδομικών στοιχείων. Αποτέλεσμα ήταν να παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα στεγανότητας (εισροή υδάτων στην Αίθουσα της Ολομέλειας) κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.