Ένταση στην Βουλή με τον Π. Πολάκη στην επιτροπή για την Υγεία

Ένταση στην Βουλή με τον Π. Πολάκη στην επιτροπή για την Υγεία

Ένταση επικράτησε στην επιτροπή για την Υγεία στην Βουλή με τον Παύλο Πολάκη να αμφισβητεί τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Μάλιστα ο κ. Πολάκης απαίτησε εξηγήσεις ακόμα και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν ανοίξει τραπεζικοί λογαριασμοί για την υπόθεση του Ντυνάν.

Ο Πρόεδρος της εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Γεωργαντάς του εξήγησαν ότι με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η εξεταστική της Βουλής δεν μπορεί να ανοίξει απευθείας τραπεζικούς λογαριασμούς. “Μόνο οικονομικοί εισαγγελείς και εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς έχουν δικαίωμα να ανοίγουν απευθείας τραπεζικούς λογαριασμούς. Όλοι οι υπόλοιποι χρειάζονται έγκριση δικαστικού οργάνου ” είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς προσπαθώντας να εξηγήσει στον Υπουργό τη διαδικασία του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Τότε ο Παύλος Πολάκης «εξερράγη» χαρακτηρίζοντας τον κώδικα ποινικής δικονομίας… μπούρδες! «Αυτά είναι μπούρδες» είπε εμφατικά.

« Αυτό είναι το κράτος δικαίου» απάντησε ο κ. Γεωργαντάς.

«Αυτό δεν είναι κράτος δικαίου. Είναι κράτος κουκουλώματος» συνέχισε ο κ. Πολάκης.

Όμως τα παράδοξα του κ. Πολάκη δεν τελείωσαν εκεί. Συνέχεια τα έβαλε και με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι έχουν αμελήσει το ζήτημα ανοίγματος των λογαριασμών. “ Τι λέτε ρε παιδιά; Καλά ρε παιδιά τι κάνετε τόσο καιρό; Γιατί δεν ζητήσατε άνοιγμα λογαριασμών; Εδώ υπάρχει θέμα” είπε ο κ. Πολάκης. Με απολογητικό ύφος ο κ. Λάππας πήρε τον λόγο : “Υπουργέ μου δεν είναι έτσι. Η Επιστημονική υπηρεσία της Βουλής μας είπε ότι πρέπει να υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση για να γίνει άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από την εξεταστική” είπε επαναλαμβάνοντας ότι μόνο οικονομικοί εισαγγελείς και εισαγγελέας κατά της διαφθοράς μπορεί να ανοίξει απευθείας τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“ Ε τότε να πάτε στο ΣΔΟΕ. Γιατί δεν ζητάτε από το ΣΔΟΕ να ανοίξει λογαριασμούς; Και να προσθέσετε και το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.