ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης κατά Μπαρμπαρούση

Άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης κατά Μπαρμπαρούση

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του υπουργού Άμυνας καθώς και του αναπληρωτή υπουργού, Π. Καμμένου και Φ. Κουβέλη, οι οποίοι σπεύδουν στον Άρειο Πάγο, αλλά και του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, η Δικαιοσύνη επιλαμβάνεται άμεσα της υπόθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κων. Μπαρμπαρούση, ο οποίος κάλεσε από τη Βουλή τις Ένοπλες Δυνάμεις να κινητοποιηθούν για να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Αμύνης και Εξωτερικών.

Με παρέμβασή του εκτός διαδικασίας, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στα άρθρα 134 και 135 του Ποινικού Κώδικα περί καταλύσεως του πολιτεύματος και προπαρασκευαστικών ενεργειών για την κατάλυση του πολιτεύματος, δηλαδή για προετοιμασία πραξικοπήματος κατά της δημοκρατικής τάξης, κάλεσε τη Δικαιοσύνη να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία και να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και των υπολοίπων βουλευτών του κόμματος οι οποίοι στήριξαν την ενέργεια του Κων. Μπαρμπαρούση χειροκροτώντας τον.

Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε επίσης τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου στη Βουλή να ψηφίσουν άμεσα την άρση της ασυλίας του βουλευτή Κων. Μπαρμπαρούση καθώς και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ώστε η Δικαιοσύνη να είναι σε θέση να πράξει τα δέοντα.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Άμυνας και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, κ.κ. Καμμένος και Κουβέλης, αποφάσισαν να επισκεφθούν εσπευσμένα τη φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης προκειμένου να παραδώσουν τα πειστήρια, δηλαδή τα πρακτικά της Βουλής και το video, ώστε να ενεργήσει άμεσα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έστελνε εσπευσμένα το αντίστοιχο υλικό στον εισαγγελέα κ. Ζαγοραίο, προκειμένου να πράξει τα δέοντα.

Τα άρθρα 134 και 135 του Ποινικού Κώδικα χαρακτηρίζουν τις πράξεις στις οποίες αναφέρονται ως ενέργειες εσχάτης προδοσίας. Αυτό σημαίνει πως ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κατηγορείται για κακουργήματα οπότε είναι δυνατή ακόμη και η σύλληψή του άμεσα.

Στις 14.15 έγινε γνωστό ότι κινητοποιήθηκε η ηγεσία του Αρείου Πάγου, η εισαγγελία του οποίου απέστειλε στον προϊστάμενο Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο όλο το επίμαχο υλικό έτσι ώστε ο δικαστικός λειτουργός να κινηθεί αμέσως πράττοντας τα δέοντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι προφανές πως οι πολιτικοί και οι πολιτειακοί παράγοντες του κράτους κινήθηκαν ταχύτατα προκειμένου να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει του αυτό το πρωτοφανές γεγονός το οποίο εκτυλίχθηκε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής. Η πρόκληση εκ μέρους του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και των υπολοίπων συναδέλφων του του κόμματος αυτού ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε να παραμείνει αναπάντητη. Ήδη με απόφαση της ολομέλειας οι βουλευτές της Χ.Α. αποβλήθηκαν από το Σώμα και τέθηκαν εκτός της τρέχουσας διαδικασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.