ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πολυνομοσχέδιο: Ικανοποίηση αλλά και επιφυλάξεις

Πολυνομοσχέδιο: Ικανοποίηση αλλά και επιφυλάξεις

Με ικανοποίηση αλλά και επιφυλάξεις υποδέχθηκε ο επιχειρηματικός κόσμος τις νέες διατάξεις για την αγορά εργασίας, οι οποίες υπερψηφίστηκαν την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Τα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως επιβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών, αλλά «ουσιαστικά δεν είναι παρά μόνο η αρχή». Άλλωστε, όπως επισημαίνουν, «πρέπει να υπάρξει συνέχεια, ώστε να ενισχυθούν οι θετικές διατάξεις της νομοθεσίας».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, υπογράμμισε ότι «αν και η προσπάθεια είναι στη σωστή κατεύθυνση, δεν είναι αρκετή», ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, υποστήριξε ότι «το μεσοπρόθεσμο δεν λύνει τα προβλήματα της απασχόλησης».

«Ανάσα», αντίθετα, χαρακτήρισε τις δράσεις που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, συμπληρώνοντας βέβαια ότι απαιτούνται περισσότερες πρωτοβουλίες.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος,Γιώργος Καββαθάς, εκτίμησε ότι «το πιθανότερο είναι να συνεχιστεί η αργή άλλα σταθερή αποκλιμάκωση της ανεργίας με διατήρηση ωστόσο του φαινομένου της έντονης κινητικότητας και ελαστικότητας που χαρακτηρίζει την αγορά εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, διευκρίνισε ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις που οδηγούν στην δημιουργία νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης, είναι σε θετική κατεύθυνση και αν αξιοποιηθούν σωστά από τις επιχειρήσεις, θα επιφέρουν σημαντικά οφέλη στην αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος της ανεργίας.

Υπενθυμίζεται ότι με το μεσοπρόθεσμο θεσπίζεται η αύξηση κατά 50% της έκπτωσης των ποσών των εργοδοτικών εισφορών από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, για όλες τις νέες θέσεις εργασίας μισθωτών πλήρους απασχόλησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, προβλέπεται η υπαγωγή στο ειδικό καθεστώς απαλλαγής μικρών επιχειρήσεων -με ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ- των φορολογούμενων, οι οποίοι για πρώτη φορά κάνουν έναρξη εργασιών. .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.