ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δεν παραιτείται ο Δ.Καμμένος από την θέση του αντιπροέδρου της Βουλής: «Ας μου κάνουν πρόταση μομφής»

Δεν παραιτείται ο Δ.Καμμένος από την θέση του αντιπροέδρου της Βουλής: «Ας μου κάνουν πρόταση μομφής»

Δεν θα παραιτηθεί ο Δημήτρης Καμμένος από την αντιπροεδρία της Βουλής.

Παρά το γεγονός ότι χθες ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε από τον κ. Καμμένο στην διάσκεψη των προέδρων να ξεκαθαρίσει μέχρι σήμερα τη θέση του, όσον αφορά την διάθεση του να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής, εκείνος απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι προτίθεται να κάνει.

Ο κ. Βούτσης φέρεται να του επισήμανε ότι η παραίτηση, θα ήταν η καλύτερη επιλογή για όλους, παρά να οδηγηθούμε σε μία πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του, η οποία θα οδηγούσε και σε μια φορτισμένη συζήτηση στη συνέχεια στη Βουλή .

Μάλιστα ο κ. Βούτσης του ανέφερε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Βουλής θα υπήρχε μομφή στο πρόσωπο αντιπροέδρου για πολιτικούς λόγους.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες από την πλευρά τους, από το βράδυ της αρνητικής ψήφου που έδωσε ο Δημήτρης Καμμένος στην κυβέρνηση, είχαν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να του καταθέσουν πρόταση μομφής, εάν ο ίδιος δεν αφήσει την καρέκλα του αντιπροέδρου.

Ο ίδιος ο κ. Καμμένος σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους τις προηγούμενες μέρες είχε αναφέρει ότι προτίθεται να αφήσει το όλο θέμα να εξελιχθεί, να γίνει δηλαδή πρόταση μομφής, να υπάρξει σχετική συζήτηση στην ολομέλεια και εκεί να τοποθετηθεί ο ίδιος. Να επικρίνει δηλαδή με σφοδρότητα τους ΑΝΕΛ και τον Σύριζα για την επιλογή τους να υπογράψουν την συμφωνία με τα Σκόπια και μετά να παραιτηθεί, πριν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και οδηγηθεί το σώμα στην ονομαστική ψηφοφορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα πάντως με βάση τις τελευταίες πληροφορίες στη σκέψη του κ. Καμμένου είναι να περιμένει το κείμενο της πρότασης μομφής προκειμένου να δει ποιοι είναι οι 50 βουλευτές που θα το υπογράψουν τόσο από τον ΣυΡιζΑ όσο και από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και στη συνέχεια να υποβάλει την παραίτησή του η οποία θα συνοδευτεί από μία σκληρή δήλωση κατά των δύο κομμάτων, που μέχρι πριν λίγες μέρες στήριζε με την ψήφο του. Έτσι φαίνεται πως ο κ. Καμμένος δεν επιλέγει το δρόμο της διευκόλυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας με την παραίτηση του, ούτε και την ακραία σύγκρουση μέσα από μία συζήτηση της πρότασης μομφής στην ολομέλεια, αλλά ένα ενδιάμεσο δρόμο, αυτόν της παραίτησης αφού προηγουμένως έχει υπάρξει το κείμενο της πρότασης μομφής και οι 50 υπογραφές που θα το συνοδεύουν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.