ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η Κ.Παπακώστα ζήτησε να συστήσουν κοινοβουλευτική ομάδα όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Η Κ.Παπακώστα ζήτησε να συστήσουν κοινοβουλευτική ομάδα όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Σε πολιτική πρωτοβουλία θέλησε να προχωρήσει η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα, ζητώντας οι 10 ανεξάρτητοι, πλέον, βουλευτές να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό με βάση τον Κανονισμό της Βουλής.

Η Κατερίνα Παπακώστα, μάλιστα, φέρεται να έχει αποστείλει και σχετική επιστολή πρόθεσης στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αλλά για να ενεργοποιηθεί η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας θα πρέπει το αίτημα να το συνυπογράφουν και οι υπόλοιποι 9 βουλευτές.

Η κυρία Παπακώστα προχώρησε από μόνη της στην πρωτοβουλία αυτή και στην κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων θα ήταν και οι τρείς πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κωσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νίκος Μίχος και Δημήτρης Κουκούτσης.

Ένα σχέδιο της Κατερίνας Παπακώστα που αμέσως έσπευσε και «ναυάγησε» ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, δηλώνοντας ότι «δε θα έδινα ποτέ τη συναίνεσή μου, ούτε θα συμμετείχα σε Κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία μέλη θα ήταν υπόδικοι βουλευτές, που δεν διστάζουν να επιβουλευτούν τη Δημοκρατία. Το θεωρώ το ελάχιστο χρέος μου απέναντι στον όρκο πίστης που έδωσα προς το Σύνταγμα».

Ενδιαφέρον θα έχουν, βέβαια, και οι απόψεις των υπόλοιπων ανεξάρτητων βουλευτών που εκλέχθηκαν με κόμματα του δημοκρατικού τοξου που είναι οι Στάθης Παναγούλης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης, Γιώργος Κατσιαντώνης και Δημήτρης Καμμένος.

Η «απάντηση» Βούτση
Από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, διευκρινίζεται ότι για τη διαδικασία συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν είναι αρμόδιος ο πρόεδρος αλλά οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Το άρθρο 15 παράγραφος 1 του κανονισμού αναφέρει ότι «ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για τη συγκρότηση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίζεται σε 10».

Να σημειωθεί ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη που αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ οι ανεξάρτητοι βουλευτές που έφθασαν πλέον τους 10 και τηρούν τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα πρέπει αν όλοι συναινούν να παραδώσουν σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής με τις υπογραφές τους, καθώς το άρθρο 16 παράγραφος 3 ορίζει ότι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι βουλευτές που επιθυμούν να ιδρύσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, υποβάλλουν στον Πρόεδρο της Βουλής σχετική δήλωση, που περιέχει τον τίτλο του Κόμματος και τα ονόματα των μελών και του Προέδρου της. Η δήλωση αυτή υπογράφεται από όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανακοινώνεται στη Βουλή και καταχωρίζεται στα Πρακτικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.