Κορυφαίος γενετιστής: «Όλοι στην Ευρώπη, αν ψάξουν λίγο θα βρουν δεσμούς αίματος με γαλαζοαίματους»

Κορυφαίος γενετιστής: «Όλοι στην Ευρώπη, αν ψάξουν λίγο θα βρουν δεσμούς αίματος με γαλαζοαίματους»

Σύμφωνα με κορυφαίο γενετιστή, όλοι όσοι ζουν στην Ευρώπη, αν ψάξουν λίγο προς τα πίσω θα βρουν πως είναι απόγονοι… βασιλιάδων!

Πέρυσι, ο ηθοποιός του EastEnders, Danny Dyer, είχε αποκαλύψει ότι ήταν απόγονος του βασιλιά Εδουάρδου του τρίτου, του 14ου αιώνα. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin ισχυρίζεται, πάλι, ότι είναι απόγονος του Καρλομάγνου.

Ωστόσο, ο Dr Rutherford, γνωστός γενετιστής, ανέφερε ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία.

Μιλώντας στο Chalke Valley History Festival, είπε ότι όλοι στην Ευρώπη έχουν μια άμεση γενεαλογία με τον Καρλομάγνο και επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο που πολλοί Βρετανοί συνδέονται γενεαλογικά με τον Εδουάρδο. «Η μόνη διαφορά των περισσοτέρων με τους σελέμπριτις είναι ότι δεν έχουν τα μέσα να το αποδείξουν», υποστηρίζει.

Μαζί με μια ομάδα του University College London δούλεψαν πάνω στη γενεαλογία αναπτύσσοντας οικογενειακά δέντρα με την κλασική λογική ο καθένας έχει δύο γονείς, καθένας από τους οποίους έχει δύο γονείς, και ούτω καθεξής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με αυτόν τον τρόπο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλοι όσοι ζούσαν στην Ευρώπη το 10ο αιώνα με κάποιον τρόπο σχετίζονται με τον καθένα που ζει σήμερα στην ίδια ήπειρο. «Κυριολεκτικά, καθένας στην Ευρώπη προέρχεται απευθείας από τον Καρλομάγνο. Κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά. Ολοι έχουν μια άμεση γενεαλογία που οδηγεί στον Καρλομάγνο. Καθένας μέσα σε αυτό το δωμάτιο είναι, άμεσα απόγονος, 21ης με 24ης γενιάς, του Εδουάρδου του τρίτου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.