ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

NASA: Υπερσύγχρονο σύστημα φωτογράφισης κατέγραψε μια εικόνα σπάνιας ομορφιάς (φωτό)

NASA: Υπερσύγχρονο σύστημα φωτογράφισης κατέγραψε μια εικόνα σπάνιας ομορφιάς (φωτό)

Εκπληκτικής ομορφιάς και σπανιότητας εικόνα κατέγραψε το υπερσύγχρονο σύστημα φωτογράφισης που έχει τοποθετηθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο φακός της διαστημικής κάμερας «έπιασε» αμέτρητους μικροοργανισμούς που συνθέτουν το πλαγκτόν, να στροβιλίζονται σε τυρκουάζ αποχρώσεις από καταιγίδα στα νερά της Μαύρης Θάλασσας.

Τη φωτογραφία τράβηξε στις 29 Μαΐου ο δορυφόρος και εκτός της Μαύρης Θάλασσας, διακρίνεται καθαρά η Κύπρος να… γλιστρά στη Μεσόγειο Θάλασσα προς την πλευρά της Μέσης Ανατολής και η Ελλάδα να καλύπτεται από πυκνή νέφωση, ενώ τα πόδια της Χαλκιδικής καταφέρνουν να βγουν από το «σεντόνι».

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι πρόκειται για πλακτόν σε συνδυασμό με λευκό ανθρακικό ασβέστιο (κοινώς κιμωλία), δημιουργώντας ένα εκπληκτικό φαινόμενο, το μεγαλείο του οποίου είναι δυνατόν να διακριθεί μόνο από το Διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Άλλα είδη φυτοπλακτόν αποδίδουν διαφορετικές αποχρώσεις στην κάμερα, αλλά σε κάθε περίπτωση ο χρωματισμός τους είναι φυσικός και δεν προέρχεται από δική μας επεξεργασία», τόνισε ο υπεύθυνος της αρμόδιας υπηρεσίας στη NASA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.