ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι Ρώσοι κυριαρχούν και στο έξω διάστημα -Νέοι δορυφόροι σε τροχιά (βίντεο)

Οι Ρώσοι κυριαρχούν και στο έξω διάστημα -Νέοι δορυφόροι σε τροχιά (βίντεο)

Μετά την μαζική επιτάχυνση της παγκόσμιας στρατιωτικής ρωσικής δύναμης, οι Ρώσοι κυριαρχούν και στο Έξω Διάστημα.

Ένας απεικονιστικός δορυφόρος και 72 μικρότεροι δορυφόροι τέθηκαν σε τροχιά την Παρασκευή από το κοσμοδρόμιο της Baikonur στο Καζακστάν, όπως ανακοίνωσε η Ρωσική Διαστημική Εταιρία Roscosmos και το ερευνητικό κέντρο περιβάλλοντος Glavcosmos.

Ο πύραυλος Soyuz 2-1A εκτοξεύθηκε επιτυχώς στις 06:43 GMT με το δορυφορικό ωφέλιμο φορτίο, δήλωσε η Roscosmos.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η Glavcosmos, υπεύθυνη της τοποθέτησης των δορυφόρων σε τροχιά στο διάστημα, ανέφερε αργότερα ότι όλοι οι δορυφόροι διαχωρίστηκαν επιτυχώς, σε τρεις διαφορετικές τροχιές.

“Για πρώτη φορά στον κόσμο, αναπτύχθηκε και υλοποιήθηκε αυτή η πολύπλοκη και μεγάλη αποστολή “, δήλωσε η Glavcosmos.

Το κύριο ωφέλιμο φορτίο, ο δορυφόρος Kanopus-V-IK, θα παρέχει ευρυγώνιες εικόνες της Γης και θα χρησιμοποιείται ειδικά για την ανίχνευση δασικών πυρκαγιών ή την ενημέρωση της τοπογραφίας των χαρτών.

Οι 72 μικρότεροι δορυφόροι περιλαμβάνουν αυτούς που κατασκευάζονται από την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τον Καναδά, μαζί με 62 νανοδορυφόρους, γνωστοί ως CubeSats, που αναπτύχθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.