ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως η αυριανή ολική έκλειψη ηλίου θα πλήξει την αμερικανική οικονομία!

Οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως η αυριανή ολική έκλειψη ηλίου θα πλήξει την αμερικανική οικονομία!

Παρά το ότι πρόκειται για ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο που θα προσελκύσει μάλιστα πλήθη τουριστών, καθώς θα είναι ορατή μόνο από τις ΗΠΑ και ορισμένες άλλες περιοχές της Β.Αμερικής, εντούτοις αυτό δεν φαίνεται να ενθαρρύνει και τόσο τους οικονομικούς αναλυτές, που μιλάνε για ζημιές στην αμερικάνικη οικονομία.

Αιτία; Η…έστω και ολιγόωρη αποχή πολλών εργαζομένων στις ΗΠΑ από τις δουλειές τους, ιδιαίτερα στον τομέα της παραγωγής, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα μπορούσε να κοστίσει στο αμερικανικό κράτος πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια!

Η έκλειψη θα είναι ορατή από πολλές περιοχές των ΗΠΑ, από το Όρεγκον στη Νεμπράσκα, από το Τενεσί στη Νότια Καρολίνα και θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά στις περισσότερες τοποθεσίες καθώς η Σελήνη περνάει μπροστά από τον Ήλιο, ρίχνοντας τη σκιά της στη Γη.

Αυτά τα 20 λεπτά θα αποτελούν και το ναδίρ στην παραγωγικότητα των αμερικανικών βιομηχανιών, πράγμα που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί εργοδότες θα μπορούσαν να χάσουν έως και 694 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας Challenger, Gray & Christmas, που εδρεύει στο Chicago.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο οι…οικονομολόγοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για περισσότερες τέτοιες ζημιές, καθώς η επόμενη ολική έκλειψη στις ΗΠΑ θα συμβεί το 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.