ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αστεροειδής 2012 TC4: Δείτε ζωντανά το πέρασμά του από την Γη

Αστεροειδής 2012 TC4: Δείτε ζωντανά το πέρασμά του από την Γη

Ο αστεροειδής 2012 TC4 είναι ένα μικρός –σχετικά- περιπλανώμενος βράχος του ηλιακού μας συστήματος ο οποίος αρχικά ανακαλύφθηκε το 2012, αλλά παρατηρήθηκε για διάστημα μόλις μια εβδομάδας πριν απομακρυνθεί αρκετά για να υπάρξει κάποια αξιόπιστα παρατήρηση.

Έτσι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε υπήρχε αρκετή ασάφεια ως προς την ακριβή τροχιά του, είχε διαπιστωθεί όμως ότι θα επιστρέψει τον Οκτώβριο του 2017 περνώντας κάπου μεταξύ Γης και Σελήνης.

Ο αστεροειδής επανεμφανίστηκε τελικά τον περασμένο Ιούλιο όπου η τροχιά του εκτιμήθηκε μεταξύ 270.000 χλμ. στη μέγιστη τιμή της και μόλις 6800 χλμ. από την Γη.

Τελικά με νεότερες παρατηρήσεις η τροχιά του διευκρινίστηκε στα 50.200 χλμ. από το κέντρο της Γης με αβεβαιότητα μόνο μερικών χιλιομέτρων.

Ένας χρήστης του you tube με τον κατάλληλο εξοπλισμό πρόκειται να παρακολουθήσει τον αστεροειδή μεταδίδοντας την εικόνα ζωντανά, περίπου στις 02:30

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.