ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αστεροειδής σε μέγεθος λεωφορείου πέρασε πολύ κοντά από την Γη (φωτό, βίντεο)

Αστεροειδής σε μέγεθος λεωφορείου πέρασε πολύ κοντά από την Γη (φωτό, βίντεο)

Ξυστά από τη Γη πέρασε τη νύχτα ένας αστεροειδής μεγέθους διώροφου λεωφορείου, ο δεύτερος σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Ο διαστημικός βράχος διαμέτρου 22 μέτρων πέρασε σε απόσταση 191.511 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας, δηλαδή στη μισή απόσταση που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη.

Οι ειδικοί λένε ότι ο αστεροειδής 2017 TD6 θα επιστρέψει στις 29 Μαϊου του 2018, αλλά δεν γνωρίζουν ακόμη πόσο κοντά θα πλησιάσει τη Γη.

Πριν από μια εβδομάδα ένας άλλος διαστημικός βράχος, ο αστεροειδής 2012 TC4 διαμέτρου 30 μέτρων έφθασε σε απόσταση 43.452 χιλιομέτρων από τη Γη προκαλώντας ανησυχία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα και αναμένεται να επιστρέψει άλλες δύο φορές στη διάρκεια του 21ου αιώνα.


Ο δρ Ρούντιγκερ Γιεν, της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: «Γνωρίζουμε ότι δεν θα χτυπήσει τη Γη το 2050, αλλά η κοντινή διέλευσή του τότε ενδέχεται να επηρεάσει την τροχιά του και να πέσει στη Γη το 2079».

Οι επιστήμονες, βέβαια, εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μόλις μία στις 750, ωστόσο λένε ότι «πρέπει να παρακολουθούν την κατάσταση».

Εάν ένας από τους δύο αστεροειδείς πέσει στη Γη, θα είναι μεγαλύτερος από τον μετεωρίτη που εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα το 2013 κοντά στην πόλη Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας, προτού εκραγεί 30 χιλιόμετρα πάνω από τα Ουράλια.

Περίπου 1.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 7.000 κτίρια υπέστησαν ζημιές από το ωστικό κύμα. Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν περίπου 50 κιλοτόνοι TNT, δηλαδή 40 φορές μεγαλύτερη από αυτή της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα. Ο μετεωρίτης υπολογίζεται ότι είχε διάμετρο δεκαεπτά μέτρων και βάρος 10.000 τόνων. Ήταν το μεγαλύτερο αντικείμενο, του οποίου έχει καταγραφεί η καταστροφή μέσα στη γήινη ατμόσφαιρα της Γης μετά το αντικείμενο που εικάζεται πως προκάλεσε την έκρηξη της Τουνγκούσκα το 1908.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη NASA πάνω από 1.800 πιθανώς επικίνδυνοι αστεροειδείς «κυκλοφορούν» στη διαστημική μας γειτονιά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.