ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανανέωση της σύμβασης για την επέκταση κατά 20 χρόνια της χρήσης του HELLAS SAT

Ανανέωση της σύμβασης για την επέκταση κατά 20 χρόνια της χρήσης του HELLAS SAT

Για είκοσι χρόνια θα ανανεωθεί η σύμβαση για το δικαίωμα χρήσης του ελληνικού Δημοσίου σε σύστημα δορυφόρων υπό την επωνυμία HELLAS SAT, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το οποίο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, η σύμβαση ανανεώνεται, σε σχέση με την αρχική σύμβαση, για χρονικό διάστημα είκοσι ετών και επεκτείνεται έως 14/12/2041 για την άδεια εκμετάλλευσης του ελληνικού Δημοσίου στην πρόσβαση και χρήση της ονομαστικής θέσης των 39ο ανατολικώς επί της τροχιάς των τεχνητών γεωστατικών δορυφόρων της γης και των συσχετισμών αυτής ραδιοσυχνοτήτων και επικοινωνίας διά της κατασκευής, εκτόξευσης, λειτουργίας και εμπορικής εκμετάλλευσης ενός συστήματος δορυφορικών τηλεπικοινωνιών πανελλήνιας και διασυνοριακής εμβέλειας, υπό την επωνυμία HELLAS SAT.

Ο επανακαθορισμός της σύμβασης συνίσταται στη δημιουργία και διατήρηση στην ελληνική επικράτεια, του συστήματος δορυφορικών επικοινωνιών για τη διασφάλιση της παροχής εξελιγμένων τηλεπικοινωνιακών διευκολύνσεων και αναβαθμισμένων καινοτόμων και εναλλακτικών υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας, καθώς και την εξυπηρέτηση εθνικών στρατηγικών στόχων και συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Έδρα και οι εγκαταστάσεις (επίγειοι σταθμοί, κεραίες τηλεμετρίας, ιχνηλάτησης και εντολοδοσίας ελέγχου) στελέχωση και εργασίες γίνονται στην ελληνική επικράτεια. Τέλος, η συγκεκριμένη γεωστατική τροχιακή θέση ανήκει αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.