ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χάθηκε πύραυλος της Soyuz της Roskosmos – Μετέφερε 19 μικρές διαστημικές συσκευές

Χάθηκε πύραυλος της Soyuz της Roskosmos – Μετέφερε 19 μικρές διαστημικές συσκευές

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos έχασε έναν πύραυλο Soyuz από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι, γράφει η εφημερίδα Vedomosti, επισημαίνοντας ότι το γεγονός αυτό δεν θα επηρεάσει την καριέρα των διευθυντικών στελεχών.

Ο πύραυλος, εκτός από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteror-M έπρεπε να θέσει σε τροχιά στο διάστημα ακόμη 19 μικρές διαστημικές συσκευές, επιστημονικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Την εκτόξευση του πυραύλου παρακολουθούσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν και ομάδα δημοσιογράφων των κεντρικών ΜΜΕ

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πρώτη εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι, είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2016 παρουσία του προέδρου Βαλντίμιρ Πούτιν, αλλά είχε αναβληθεί για ένα εικοσιτετράωρο για τεχνικούς λόγους, που είχαν σχέση με το γεγονός ότι δεν ήταν έτοιμη η εφεδρική γραμμή του κέντρου ελέγχου. Μετά από το συμβάν εκείνο, ο Ρογκόζιν και διευθυντής της Roskosmos Ίγκορ Καμαρόφ είχαν δεχθεί επίπληξη από τον πρόεδρο Πούτιν.

Το πρακτορείου Interfax, επικαλούμενο δική του πηγή μετέδωσε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπήρξε λάθος στον προγραμματισμό πτήσης του πυραύλου –φορέα, με αποτέλεσμα ο πύραυλος με τους δορυφόρους να πέσει στον Ατλαντικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ρωσική εφημερίδα επικαλείται μάλιστα τον πρωτοδιάκονο Αντρέι Κουράγιεφ, ο οποίος προέβη στην εξής δήλωση για τον αγιασμό που έγινε πριν τη εκτόξευση του πυραύλου. «Εάν ο άνθρωπος κάνει κάτι, και δεν το κάνει καλά, τότε το ζήτημα που πρέπει να τον απασχολήσει είναι τι είναι αυτό που δεν έκανε σωστά. Είναι πολύ περίεργο που η εκκλησία παρέχει υπηρεσίες (ευλογώντας τους πυραύλους πριν την εκτόξευση) αλλά δεν λογοδοτεί για την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.