Σε απόσταση ασφαλείας θα περάσει αστεροειδής που κατευθύνεται προς τη Γη (βίντεο)

Σε απόσταση ασφαλείας θα περάσει αστεροειδής που κατευθύνεται προς τη Γη (βίντεο)

Ο λόγος για τον αστεροειδή με το όνομα 2002 AJ129 που ταξιδεύει προς τη Γη με ταχύτητα 67.000 μίλια ανά ώρα (107.830 χιλιόμετρα/ώρα). Στις 4 Φεβρουαρίου θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη. Ο 2002 AJ129 έχει μήκος 1,1 χιλιόμετρα.

Έρευνα στο παρελθόν είχε αναφέρει πως εάν ένας τέτοιος αστεροειδής χτυπούσε τη Γη, τότε ο πλανήτης θα επέστρεφε στην εποχή των παγετώνων. Ευτυχώς, η NASA είναι καθησυχαστική αναφορικά με τον 2002 AJ129 καθώς εκτιμά πως η Γη θα είναι ασφαλής. Σε βίντεο μάλιστα καταγράφει την τροχιά του και την «συνάντησή» του με τον πλανήτη μας.

«Παρακολουθούμε αυτόν τον αστεροειδή για περισσότερα από 14 χρόνια και γνωρίζουμε πολύ καλά την τροχιά του», δήλωσε ο Paul Chodas από το Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι υπολογισμοί μας δείχνουν ότι ο αστεροειδής 2002 AJ129 δεν έχει καμία πιθανότητα -μηδέν- να συγκρουστεί με τη Γη στις 4 Φεβρουαρίου ή οποιαδήποτε στιγμή τα επόμενα 100 χρόνια». Ο Αστεροειδής 2002 AJ129 θα περάσει με ασφάλεια από τη Γη στις 21:30 UTC στις 4 Φεβρουαρίου και δεν θα έρθει κοντά στον πλανήτη και πάλι μέχρι το 2172.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.