Πόσο μπορείς να αντέξεις στο διάστημα χωρίς διαστημική στολή; (βίντεο)

Πόσο μπορείς να αντέξεις στο διάστημα χωρίς διαστημική στολή; (βίντεο)

Γιατί οι αστροναύτες φορούν πάντα αυτά τα ογκώδη κοστούμια; Εδώ μπορείτε να δείτε πραγματικά τι θα συμβεί σε έναν εκτεθειμένο άνθρωπο στο διάστημα.

Τί θα σου συμβεί αν βρεθείς στο διάστημα χωρίς διαστημική στολή; Ό,τι κι αν κάνεις, μην κρατήσεις την ανάσα σου! Η ατμόσφαιρα στο διάστημα θα τραβήξει τον αέρα από το σώμα σου. Έτσι, αν αφήσεις αέρα στους πνεύμονές, θα σπάσουν!

Το οξυγόνο στο υπόλοιπο σώμα θα επεκταθεί επίσης. Θα φουσκώσεις μέχρι το διπλάσιο από το κανονικό μέγεθος, αλλά δεν θα εκραγείς. Το δέρμα σου είναι αρκετά ελαστικό για να σε κρατήσει ενιαίο.

Οποιοδήποτε εκτεθειμένο υγρό στο σώμα σου θα αρχίσει να εξατμίζεται. Έτσι οι επιφάνειες της γλώσσας και των ματιών σου θα βράσουν. Χωρίς αέρα στους πνεύμονές, το αίμα θα σταματήσει να στέλνει οξυγόνο στον εγκέφαλό. Θα λιποθυμήσεις μετά από περίπου 15 δευτερόλεπτα. Τελικά, μετά από 90 δευτερόλεπτα θα πεθάνεις από ασφυξία. Το διάστημα είναι επίσης πολύ κρύο. Τελικά, θα γίνεις σαν παγάκι.

Κι όμως, η συνέπειες της έκθεση στην -καθόλου φιλική στον άνθρωπο- ατμόσφαιρα του διαστήματος δεν σταματούν εκεί… δείτε στο παρακάτω βίντεο τι άλλο πρόκειται συμβεί:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.