ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιστήμονες στις ΗΠΑ αναγέννησαν με επιτυχία δέρμα και τρίχες σε χοίρους με σοβαρά εγκάυματα

Επιστήμονες στις ΗΠΑ αναγέννησαν με επιτυχία δέρμα και τρίχες σε χοίρους με σοβαρά εγκάυματα

Μια μικρή εταιρεία βιοτεχνολογίας στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κατάφερε να αναγεννήσει με επιτυχία δέρμα και τρίχες σε χοίρους που είχαν σοβαρά εγκαύματα και εκδορές. Οι προκλινικές δοκιμές στα πειραματόζωα οδήγησαν στην πλήρη κάλυψη των κατεστραμμένων περιοχών του δέρματος με νέο δέρμα και τρίχες.

Ελπίζεται ότι το επίτευγμα θα ανοίξει τον δρόμο για την αναγέννηση και του ανθρώπινου δέρματος, με δεδομένο ότι το δέρμα των χοίρων είναι πιο πολύπλοκο από το ανθρώπινο, ενώ στο παρελθόν αν κάτι δοκιμασθεί με επιτυχία σε αυτά τα ζώα, συνήθως «πιάνει» και στους ανθρώπους. Η εταιρεία PolarityTE, με έδρα στο Σολκ Λέικ της Γιούτα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, κατοχύρωσε ήδη τη σχετική πατέντα για τη χρήση ανθρωπίνων ιστών, από τους οποίους μπορεί να αναγεννηθεί δέρμα για τη θεραπεία εγκαυμάτων και τραυμάτων.

Η εταιρεία σχεδιάζει την πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους έως το τέλος του 2017 και, αν όλα πάνε καλά, ελπίζει να διαθέτει τη σχετική θεραπεία στην αγορά μετά από άλλο ένα ενάμισι περίπου έτος. Η ίδια τεχνολογία, κατά την εταιρεία, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί επίσης για την αναγέννηση άλλων πλήρως λειτουργικών οστών, όπως μυών, χόνδρου, οστών κ.α.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.