ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κίνα: Διαθέτει και επισήμως τους δύο πιο γρήγορους υπερυπολογιστές παγκοσμίως

Κίνα: Διαθέτει και επισήμως τους δύο πιο γρήγορους υπερυπολογιστές παγκοσμίως

Οι υπερ-υπολογιστές Sunway TaihuLight και Tianhe-2 παραμένουν οι δύο ταχύτεροι στον κόσμο, ενώ ο αμερικανικός Titan έπεσε στην τέταρτη θέση από ένα αναβαθμισμένο ελβετικό σύστημα, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του εξαμηνιαίου καταλόγου T0P500 των υπερ-υπολογιστών που κυκλοφόρησε σήμερα.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο κατάλογο, ο Sunway TaihuLight περιγράφεται ως «μακράν η πιο ισχυρή αριθμομηχανή του πλανήτη», διατηρώντας το προβάδισμα που είχε από τον περασμένο Ιούνιο όταν εκθρόνισε τον Tianhe-2, πρώην ‘πρωταθλητή’ των προηγούμενων τριών συναπτών χρόνων.

Αυτό σημαίνει ότι ένας κινεζικός υπερ-υπολογιστής βρέθηκε εννέα φορές στη σειρά στην κορυφή της κατάταξης, που συντάσουν ερευνητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, ο υπερ-υπολογιστής Sunway TaihuLight, με ισχύ 93 petaflops (μονάδα μέτρησης ταχύτητας ενός επεξεργαστή) κατασκευάστηκε εξ ‘ολοκλήρου με επεξεργαστές που έχουν σχεδιασθεί και κατασκευασθεί στην Κίνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.