ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ουρανογραφή: H νέα πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας- Έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται (βίντεο)

Ουρανογραφή: H νέα πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας- Έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται (βίντεο)

Πως θα σας φαινόταν αν σηκώνατε τα μάτια στον ουρανό και τον βλέπατε γεμάτο μηνύματα;

Σε ένα συννεφάκι θα διαβάζατε την διαφήμιση ενός φαστ-φουντάδικου και στο διπλανό σύννεφο θα διαφημίζεται ένα γυμναστήριο…

Αυτό θα επιτευχθεί χάρη στην πρώτη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality – AR), η οποία θα επιτρέπει στον καθένα να «γράφει» μόνος του διαφημιστικά μηνύματα στον ουρανό.

Αργότερα δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί από την ίδια την παγκόσμια εξουσία, προκειμένου ο ουρανός να γεμίσει μηνύματα πολιτικό-ιδεολογικού περιεχομένου για τα μέλη του παγκόσμιου λαού.

Η νέα εφαρμογή Skrite δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να γράφουν εικονικά κείμενα ή να αναρτούν φωτογραφίες και σκίτσα στον ουρανό σε πραγματικό χρόνο – χωρίς να χρειάζονται τις παραμικρές γνώσεις προγραμματισμού γι’ αυτό.

Όποιος άλλος έχει εγκαταστήσει την ίδια εφαρμογή, μπορεί να σηκώσει ψηλά το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνό του και να δει τι έχουν αφήσει οι άλλοι στον ουρανό προς κοινή θέα!

«Ο ουρανός στην πραγματικότητα δεν είναι το όριο, αλλά ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπερασθεί», δήλωσε η αμερικανική εταιρεία και περηφανεύθηκε ότι επιτρέπει στους χρήστες «να κατέχουν τον ουρανό».

«Θέλαμε να φέρουμε την επαυξημένη πραγματικότητα στο λαό. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει ότι η AR είναι πέρα από τις δυνατότητές του, επειδή του φαίνεται πολύ πολύπλοκη ή απρόσιτη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Skrite Ρισάμπ Τζάιν.

Όπως ανέφερε η συνεργάτιδά του και συνιδρύτρια ‘Αρσια Σιντίκ, η επαυξημένη πραγματικότητα είναι «ένας τρίτος χώρος, μετά τον φυσικό κόσμο και το διαδίκτυο, που απλώς περιμένει να γεμίσει με περιεχόμενο».

Προς το παρόν, οι μόνες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την εφαρμογή ως διαφημιστικό εργαλείο, είναι μικρές εταιρείες στο Ορλάντο της Φλόριντα, αλλά είναι μάλλον θέμα χρόνου να μπουν στο παιγνίδι και μεγαλύτερα «ονόματα».

Η «ουρανογραφή» της Skrite είναι η τελευταία εξέλιξη σε ένα πεδίο που μόλις τώρα άρχισε να αναπτύσσεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.