Sarahah: H πιο εθιστική νέα εφαρμογή των social media (φωτό)

Sarahah: H πιο εθιστική νέα εφαρμογή των social media (φωτό)

Προσοχή, αν ξεκινήσετε να παίζετε μαζί της, δύσκολα θα ξεκολλήσετε. Μέσα από αυτήν θα βρείτε το θάρρος να εκφραστείτε ελεύθερα στους αγαπημένους σας ιντερνετικούς φίλους και κυρίως εχθρούς!

To νέο viral σουξέ στο διαδίκτυο ονομάζεται Sarahah. Αν το όνομα σας φαίνεται αστείο, σκεφθείτε ότι σε λίγο μόνο χρόνο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει εκατομμύρια χρήστες και να βρίσκεται έτσι στην κορυφή των apps σε πολλές χώρες, για τον απλούστατο λόγο ότι σε αφήνει να μοιράζεσαι ανώνυμα μηνύματα με τους φίλους και γνωστούς σου.

Αν είστε πολύ ενεργοί στο Facebook ή στο Snapchat τότε το έχετε ήδη δει να πετάγεται εδώ κι εκεί. Όλο και περισσότεροι φαίνεται να το λατρεύουν, να το ενσωματώνουν στο καθημερινό τους σκρολάρισμα και να μοιράζονται «εμπειρίες» σχετικά με τη νέα εφαρμογή. Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς κάνει και γιατί έγινε τόσο διάσημη θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε όλες τις μεγάλες ερωτήσεις για το ανώνυμο feedback. H εφαρμογή Sarahah μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από Android κινητά και από iPhones.

Τη βρίσκετε πολύ εύκολα αρκεί να γράψετε το όνομά της στο Google Play ή στο AppStore. Έκανε την παρθενική της εμφάνιση το Φεβρουάριο, αρχικά μέσω ιστοσελίδας, και μέσα σε λίγους μήνες, όταν έγινε πια εφαρμογή, εξαπλώθηκε σαν άγρια πυρκαγιά σε όλο το διαδίκτυο.

Ουσιαστικά υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους έκανε τόσο θόρυβο: πρώτον γιατί είναι πολύ εύκολη να τη χρησιμοποιήσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μια εγγραφή με email, και στη συνέχεια να μοιράσετε την ταυτότητά του προφίλ σας σε φίλους ή και εχθρούς ή όσους ξέρετε στο Facebook. Μετά από αυτό θα ξεκινήσετε να λαμβάνετε μηνύματα σε κλασικές chat φούσκες, εύκολη ανάγνωση, πολλά από αυτά θα είναι από γνωστές ταυτότητες, τίποτα δύσκολο, όλοι είμαστε ήδη εξοικειωμένοι με αυτή τη λειτουργία επαφής στη σύγχρονη ζωή μας.

Όμως, η Sarahah, σου δίνει τη δυνατότητα να στέλνεις και ανώνυμες φούσκες. Άρα, κάποια μηνύματα που θα λαμβάνετε θα είναι κρυμμένα και δεν θα φαίνεται ο αποστολέας. Πολλοί θα χύσουν το δηλητήριό τους ελεύθερα, θα τρολάρουν ασύστολα, θα βρίσουν ξεδιάντροπα, μπορεί να φτάσουν και στα όρια του εκφοβισμού, θα απειλήσουν και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα θα ελευθερώθει από τις διαταραγμένες ψυχές των χρηστών του ίντερνετ.

Αυτό είναι ο πρωτοποριακός νεωτερισμός της Sarahah και ο μεγάλος λόγος που η εφαρμογή έγινε τόσο δημοφιλής. Επειδή τολμά να τα «βάζει» με τον ναρκισσιστή που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Επίσης, παρέχει μια προστασία, λες αυτό που θέλεις σε εκείνον ή εκείνην που θέλεις χωρίς να εκτίθεσαι. Γιατί μια γενιά που έχει μεγαλώσει, έχει μάθει να επικοινωνεί και να μοιράζεται τις στιγμές της ζωής της, μικρές ή μεγάλες, μέσω Facebοok και Instagram, δύο πλατφόρμες που αφορούν ουσιαστικά την αυτοπροβολή και την τόνωση όποιας αυτοπεποίθησης, βρίσκει ένα ιδανικό εργαλείο στη Sarahah.

Γιατί; Γιατί ανοίγει μια άλλη προοπτική στους χρήστες έτσι ώστε να μάθουν αν όντως ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους. Πώς θα το μάθουν; Από τα μηνύματα που θα περιέχουν τις πραγματικές απόψεις των «φίλων» τους έστω κι αν είναι ανώνυμα. Και από την άλλη πλευρά βοηθάει αυτούς που δεν είναι τόσο γενναίοι να πουν επιτέλους τη γνώμη τους χωρίς να φοβούνται. Παραμερίζουμε λοιπόν τις ευγένειες, τις τυπικότητες, τους καλούς τρόπους και τολμάμε να μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια με τη Sarahah. Γιατί η εν λόγω εφαρμογή πήρε το όνομά της από την αραβική λέξη που σημαίνει «ειλικρίνεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά, οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές ανάμεσα στα όρια του να είσαι αληθινός και του να γίνεσαι κακός, θέλοντας να πληγώσεις, να υποτιμήσεις, να προσβάλεις ή να πικράνεις τον άλλον. Πολλοί θα χύσουν το δηλητήριό τους ελεύθερα, θα τρολάρουν ασύστολα, θα βρίσουν ξεδιάντροπα, μπορεί να φτάσουν και στα όρια του εκφοβισμού, θα απειλήσουν και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα θα ελευθερώθει από τις διαταραγμένες ψυχές των χρηστών του ίντερνετ. Μέχρι να βρεθεί κάποιος που θα βγάλει στην αγορά μια καινούργια εφαρμογή, που κι αυτή θα γίνει viral. Σκοπός της θα είναι να ξεσκεπάζει την ανωνυμία των «ειλικρινών» χρηστών, που κρύβονται πίσω από την εφαρμογή του Σαουδάραβα προγραμματιστή της Sarahah, Zain Al-Abdin Tawfiq. Πηγή: www.lifo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.