ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Τέλος στα «γλωσσικά» εμπόδια – Δημιουργήθηκε gadget που μεταφράζει απευθείας στο αυτί σας (φωτό, βίντεο)

Τέλος στα «γλωσσικά» εμπόδια – Δημιουργήθηκε gadget που μεταφράζει απευθείας στο αυτί σας (φωτό, βίντεο)

Ένα ακουστικό που στιγμιαία μεταφράζει από μία γλώσσα σε μία άλλη δημιουργήθηκε και όπως φαίνεται κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή όσων θέλουν να μιλούν με ανθρώπους που δε μοιράζονται την ίδια γλώσσα.

Ο ιδρυτής της εταιρείας και ο βασικός προγραμματιστής της, ο Andrew Ochoa, γνώρισε κάποτε μία Γαλλίδα που δεν μιλούσε αγγλικά. Το αποτέλεσμα αυτής της ρομαντικής βραδιάς ήταν η εφεύρεση του πιλοτικού ακουστικού. Δουλεύει ως εξής: αν το άτομο με το οποίο συζητάτε μιλάει μία διαφορετική γλώσσα από τη δική σας, εσείς αυτομάτως θα ακούτε τη μετάφραση των λέξεων και φράσεων του στη μητρική σας γλώσσα. Την ίδια στιγμή το άτομο με το οποίο συζητάτε θα ακούει τις λέξεις σας μεταφρασμένες σε μία γλώσσα που καταλαβαίνει.

Το πιλοτικό σύστημα αποτελείται από μόλις δύο ακουστικά (ένα για κάθε άτομο), ένα φορητό φορτιστή μπαταρίας, και ένα smartphone app. Προς το παρόν, η μετάφραση είναι διαθέσιμη προς και από, τα γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, και αγγλικά. Στο μέλλον η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει επίσης τη Σλαβική γλώσσα και γλώσσες της Ανατολικής Ασίας.

Το πιλοτικό ακουστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Ακόμα και αν οι άνθρωποι σε μία ομάδα μιλάνε σε διαφορετικές γλώσσες, η τεχνολογία είναι τέτοια που θα εξασφαλίσει ότι ο καθένας θα καταλαβαίνει τι λέγεται, έχοντας λάβει τη μετάφραση στη δική του γλώσσα. Προς το παρόν η συσκευή έρχεται σε τρία διαφορετικά χρώματα – κόκκινο, μαύρο, ή άσπρο. Το πιλοτικό ακουστικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ακούτε μουσική.

Ο Andrew Ochoa καλεί αυτή την εφεύρεση “ένα αληθινό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Απλά φανταστείτε το – ένας κόσμος χωρίς γλωσσικά εμπόδια.” Εμείς στο Διαφορετικό συμφωνούμε απόλυτα. Για να δείτε μόνοι σας πώς λειτουργεί το πιλοτικό ακουστικό στην πράξη παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.