ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτός είναι ο τρόπος για να δημιουργήσετε κωδικό που δε θα σπάσει κανένας χάκερ!

Αυτός είναι ο τρόπος για να δημιουργήσετε κωδικό που δε θα σπάσει κανένας χάκερ!

Όλοι οι άνθρωποι φοβούνται πως κάποια στιγμή κάποιος χάκερ θα καταφέρει να σπάσει τον κωδικό τους σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά υπάρχει τρόπος εξάλειψης αυτού του φόβου!

Τεχνικοί εμπειρογνώμονες από την ηλεκτρονική σελίδα ao.com αποκάλυψαν τους δέκα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενους κωδικούς πρόσβασης στο Ηνωμένο Βασίλειο για το έτος 2016, μεταξύ των οποίων ο αριθμός 123123, που απαιτούν ελάχιστα δευτερόλεπτα για να σπάσει ένας ειδικός.

Κι ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς επιλέγοντας μια λέξη που δε θα ξεχάσουν εύκολα, όπως το όνομα ενός συνεργάτη ή ενός αγαπημένου προσώπου, αυτό όμως δεν ισχύει.

Οι χάκερ θα αναζητήσουν προσωπικά δεδομένα, όπως η ημερομηνία γέννησης, το όνομα του κατοικίδιου ζώου ή τον δρόμο που μεγάλωσε κάποιος, κάτι που μπορούν εύκολα να ανακτήσουν από τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για παράδειγμα, μια ημερομηνία γέννησης με τελείες ανάμεσα στο μήνα και το έτος, θα πάρει μόλις 13 δευτερόλεπτα σε έναν χάκερ για να τον σπάσει.

Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για να δημιουργηθεί ένας αλάνθαστος κρυπτογραφημένος κώδικας που θα απαιτούνταν έως και 4 τρισεκατομμύρια χρόνια για να τον σπάσουν τα σαϊνια του κυβερνοχώρου.

Οι ειδικοί από την εκστρατεία Cyber Aware του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών, συμβουλεύουν να επιλέξετε έναν κωδικό που να αποτελείται από τρεις τυχαίες, άσχετες λέξεις όπως το teabrownpicture. Ένας τέτοιος κωδικό θα χρειαζόταν 35.000 χρόνια για να σπάσει, ενώ αν προσθέσετε και έναν σχετικά μεγάλο αριθμό, θα χρειαστούν 227 εκατομμύρια χρόνια.

Η προσθήκη ενός αριθμού και ενός συμβόλου σημαίνει πως ο κωδικός πρόσβασής σας είναι ασφαλής για την αιωνιότητα ή τουλάχιστον για 4 τρισεκατομμύρια έτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ειδικοί συμβουλεύουν επίσης, ότι παρόλο που μπορεί να είναι κουραστικό, είναι σημαντικό να έχετε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για τους σημαντικούς λογαριασμούς σας, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τους web banking.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.