Ο Μπίλ Γκέιτς χρηματοδοτεί έρευνα για τη δημιουργία μιας «ιδιαίτερης» αγελάδας

Ο Μπίλ Γκέιτς χρηματοδοτεί έρευνα για τη δημιουργία μιας «ιδιαίτερης» αγελάδας

O Μπιλ Γκέιτς, δείχνει την ευαίσθητη του πλευρά χρηματοδοτώντας φιλανθρωπικούς οργανισμούς και διαφόρων ειδών προσπάθειες βοήθειας για τους μη προνομιούχους ανθρώπους του πλανήτη.

Το 2000 αποφάσισε να δημιουργήσει μαζί με την σύζυγο του Μελίντα ένα ίδρυμα που φέρει τα ονόματα τους, Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, μέσω του οποίου να γίνεται οργανωμένα πλέον η φιλανθρωπική δραστηριότητα του μεγιστάνα της βιομηχανίας των υπολογιστών. Το ίδρυμα διαχειρίζεται δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια και συμμετέχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για διάφορες ασθένειες που εξοντώνουν μαζικά ανθρώπους στον πλανήτη αλλά και προγραμμάτων για την βελτίωση της διατροφής και των συνθηκών διαβίωσης δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Το ίδρυμα χρηματοδοτεί προγράμματα εξεύρεσης νέων θεραπειών ανάμεσα στα άλλα για την ελονοσία, το AIDS και τον ιό Ζίκα ενώ συμμετέχει στο φιλόδοξο επιστημονικό πρόγραμμα, Εθνική Πρωτοβουλία Μικροβιώματος , που ξεκίνησε ο Λευκός Οίκος επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα. Οι ερευνητές του προγράμματος έχουν στόχο να «χαρτογραφήσουν» και να αποκαλύψουν τα μυστικά των μικροβίων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το νέο πρότζεκτ που αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς είναι η δημιουργία ενός νέου είδους αγελάδας. Ο Γκέιτς έδωσε 40 εκατ. δολάρια στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Global Alliance for Livestock Veterinary Medicines (GALVmed) που εδρεύει στο Εδιμβούργο με στόχο την δημιουργία μιας γενετικά τροποποιημένης αγελάδας.

Στόχος είναι η αγελάδα αυτή να μπορεί να προσαρμοστεί στις κλιματικές αλλαγές και να μπορεί να παράγει μεγάλες ποσότητες γάλατος, μεγαλύτερες από αυτές που παράγουν τα υπάρχοντα είδη αγελάδας. Για να τα καταφέρει αυτή η αγελάδα θα πρέπει να μην επηρεάζεται από τις αυξημένες θερμοκρασίες στον πλανήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημιουργία μιας τέτοιας αγελάδας σύμφωνα με τον Γκέιτς θα βοηθήσει φτωχές κοινότητες που βασίζουν την ύπαρξη τους στην κτηνοτροφία. Ο Γκέιτς ζήτησε επίσης ένα μέρος της συγκεκριμένης χρηματοδότησης να δοθεί για την ανάπτυξη νέων πιο ανθεκτικών καλλιεργειών για τους αγρότες της Αφρικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.