ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ερωτηματικά της Κομισιόν για τον σεβασμό στους κανονισμούς για την ιδιωτική ζωή από Facebook και Twitter

Ερωτηματικά της Κομισιόν για τον σεβασμό στους κανονισμούς για την ιδιωτική ζωή από Facebook και Twitter

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει σήμερα τη λύπη της για το γεγονός ότι ορισμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν ευθυγραμμίσει επαρκώς τους όρους των υπηρεσιών τους με όσα αξιώνει η ΕΕ για τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής των χρηστών τους.

Τα Facebook, Twitter και Google+ δημοσιοποίησαν σήμερα αλλαγές με τις οποίες σκοπεύουν να ανταποκριθούν στις αξιώσεις των ευρωπαϊκών αρχών, αλλά αυτές «πληρούν μόνο εν μέρει τους κανόνες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας», αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ χαιρετίζει ωστόσο ταυτοχρόνως ορισμένες αλλαγές, που θα επιτρέψουν στους καταναλωτές να ασκούν το δικαίωμά τους να αποσύρονται από μια αγορά στο Ίντερνετ. Οι χρήστες της ΕΕ θα μπορούν επίσης εφεξής να προσφεύγουν εναντίον των ιστοτόπων αυτών στη δικαιοσύνη στην Ευρώπη, αντί στην Καλιφόρνια, όπου έχουν την έδρα τους οι αντίστοιχες εταιρείες.

Ωστόσο το Facebook «και κυρίως» το Twitter ανταποκρίθηκαν μόνο εν μέρει στα προβλήματα νομικής ευθύνης και στον τρόπο που οι χρήστες ενημερώνονται για μια ενδεχόμενη απόσυρση περιεχομένου ή την καταγγελία μιας σύμβασης.

«Είναι απαράδεκτο (…) ότι αυτό παίρνει τόσο χρόνο», δήλωσε η Βέρα Γιούροβα, η Ευρωπαία Επίτροπος που είναι επιφορτισμένη με θέματα προστασίας των καταναλωτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.