ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τρείς Έλληνες «πίσω» από το deal Tesla-«Δημόκριτου» για την δημιουργία γραφείου Έρευνας και Ανάπτυξης

Τρείς Έλληνες «πίσω» από το deal Tesla-«Δημόκριτου» για την δημιουργία γραφείου Έρευνας και Ανάπτυξης

Η επιλογή της Ελλάδος από τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο και ιδρυτή της του αμερικανικού κολοσσού παγκόσμιας καινοτομίας Tesla, Elon Musk, φαίνεται ότι έχει 3 Έλληνες «πλάτη».

Η δύσκολη διαδικασία ήταν ανάμεσα σε 3 χώρες με την Ελλάδα να θριαμβεύει με την δημιουργία γραφείου Έρευνας και Ανάπτυξης στον «Δημόκριτο».

«Η Ελλάδα βγάζει σπουδαία ταλέντα στη μηχανική ηλεκτρικών κινητήρων, τα τεχνικά πανεπιστήμια της προσφέρουν στοχευμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες στην συγκεκριμένη τεχνολογία» δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της Tesla.

Οι μηχανικοί σχεδίασης κινητήρων Κωνσταντίνος Λάσκαρης, Κωνσταντίνος Μπούρχας και Βασίλης Παπανικολάου, τρεις από τους κορυφαίους μηχανικούς στον σχεδιασμών κινητήρων της Tesla, είναι όλοι τους απόφοιτοι του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης, εργάζεται από το 2012, ως επικεφαλής σχεδίασης κινητήρων της Tesla, στην Silicon Valley. Εκεί, βασική του αρμοδιότητα είναι να εφαρμόζει νέες τεχνολογίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Ο Κωνσταντίνος Μπούρχας, είναι R&D μηχανικός σχεδίασης κινητήρων για την Tesla, από το 2015. Αντικείμενο του είναι να σχεδιάζει και να τεστάρει κινητήρες, δοκιμάζοντας και αξιολογώντας τα δομικά υλικά τους.

Ο επίσης μηχανικός Βασίλης Παπανικολάου, δουλεύει για την Tesla από το 2014. Και οι τρεις υπήρξαν μέλη της ομάδας “Προμηθέας” του ΕΜΠ, η οποία έγινε ευρέως γνωστή με τον Πυρφόρο, ένα ηλεκτροκίνητο όχημα – σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τους ίδιους- το οποίο κατάφερε να αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία και άλλες διακρίσεις.

Φαίνεται ότι η Τesla, με την παρουσία της πλέον στον Δημόκριτο προσδοκά να ανακαλύψει πλέον και νέα τέτοια ταλέντα!

Η ανακοίνωση του Δημόκριτου

Στο μεταξύ, την ιδιαίτερη ικανοποίηση του, που ένας παγκόσμιος κολοσσός επέλεξε τον Δημόκριτο για την εγκατάσταση ενός από τα κορυφαία ερευνητικά του τμήματα, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Είμαστε πολύ ευτυχείς που θα υποδεχτούμε όλους τους ταλαντούχους Έλληνες μηχανικούς που θα επιστρέψουν για να εργαστούν στο πλάι μας” καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.