Ο ιδρυτής της Google κάνει μυστικές δοκιμές ιπτάμενων ταξί στη Νέα Ζηλανδία (βίντεο)

Ο ιδρυτής της Google κάνει μυστικές δοκιμές ιπτάμενων ταξί στη Νέα Ζηλανδία (βίντεο)

Η εταιρεία ιπτάμενων ταξί, Kitty Hawk, η οποία υποστηρίζεται από τον ιδρυτή της Google και CEO της μητρικής Alphabet, Λάρυ Πέιτζ, πραγματοποιεί μυστικές δοκιμές ηλεκτρικών αυτόνομων αεροσκαφών στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η εταιρεία με έδρα τη Σίλικον Βάλεϊ, Kitty Hawk, ελπίζει ότι το αεροσκάφος Cora θα αποτελέσει τη βάση υπηρεσίας ταξί, μέσα στα επόμενα χρόνια, μετά τις δοκιμές που άρχισε στα τέλη της περσινής χρονιάς στη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, αποκάλυψε το εγχείρημα την Τρίτη, μαζί με τον Fred Reid, CEO της Zephyr Airworks, του λειτουργικού φορέα της Kitty Hawk, στη χώρα.

«Το Cora απογειώνεται σαν ελικόπτερο και πετάει σαν αεροπλάνο, χωρίς να χρειάζεται διάδρομο απογείωσης δημιουργώντας την δυνατότητα να απογειώνεται από μέρη, όπως είναι οι ταράτσες», σημειώνει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

«Με λογισμικό και ανθρώπινη επίβλεψη θα γίνει δυνατό να πετούν οι άνθρωποι χωρίς εκπαίδευση», προσθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.