ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

O συνιδρυτής της Google, Λ. Πέιτζ έφτιαξε ιπτάμενο ταξί! (βίντεο)

O συνιδρυτής της Google, Λ. Πέιτζ έφτιαξε ιπτάμενο ταξί! (βίντεο)

Η εταιρία Kitty Hawk του συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ, δοκιμάζει από τα τέλη του περασμένου έτους ένα νέο ιπτάμενο ταξί στη Νέα Ζηλανδία.

Το ηλεκτρικό αυτόνομο αεροσκάφος Cora μπορεί να διανύσει απόσταση έως και εκατό χιλιομέτρων προτού αδειάσει εντελώς η μπαταρία του κι είναι σαφώς λιγότερο θορυβώδες από ένα ελικόπτερο.

Το software του Cora είναι περίπλοκο, καθώς δεν υπάρχει πιλότος και τη διακυβέρνησή του αναλαμβάνουν τρεις ανεξάρτητοι υπολογιστές. Διαθέτει 12 έλικες και ως εκ τούτου μπορεί να απογειωθεί κατακόρυφα, αλλά στη διάρκεια της πτήσης λειτουργεί μόνον μία προπέλα.

Το πρωτοποριακό αεροσκάφος μπορεί να πετάξει σε μέγιστο ύψος 900 μέτρων αναπτύσσοντας ταχύτητα έως και 180 χλμ/ώρα. Τώρα κατά πόσον μπορεί κανείς να απολαύσει το ποτό του μέσα στο ιπτάμενο ταξί στη διάρκεια της πτήσης δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Η Kitty Hawk, που έχει την έδρα της στη Σίλικον Βάλεϊ, ευελπιστεί να ξεκινήσει την υπηρεσία των ιπτάμενων ταξί το αργότερο σε μια πενταετία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.