ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Απίστευτη ομολογία από τον Μ. Ζούκεμπεργκ – Το Facebook μας παρακολουθεί!

Απίστευτη ομολογία από τον Μ. Ζούκεμπεργκ – Το Facebook μας παρακολουθεί!

Λίγο πολύ όλοι μας είχαμε τουλάχιστον την υποψία πως το Facebook μπορεί να μην είναι τόσο… αθώο όσο νομίζουμε και πλέον οι αποκαλύψεις μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου Cambridge Analytica είναι σοκαριστικές.

Το Facebook λοιπόν ελέγχει όλα τα ιδιωτικά μηνύματα που στέλνουμε στο Messenger, σκανάροντάς τα αυτόματα για συνδέσμους και εικόνες, ώστε να μην παραβιάζονται λέει οι όροι χρήσης του Facebook.

Ο Ζούκεμπεργκ επιβεβαίωσε το γεγονός κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με τον εκδότη του Vox, Ezra Klein. Είπε δηλαδή ότι του τηλεφώνησε το επιτελείο του για να τον ενημερώσει ότι ο αλγόριθμος του Facebook έπιασε κάποια μηνύματα στο Messenger με φωτογραφίες και υλικό από την εθνοκάθαρση στη Μιανμάρ, όταν και χτύπησε κόκκινο.

«Σε αυτή την περίπτωση, τα συστήματά μας ανίχνευσαν τι ακριβώς συνέβαινε», είπε ο Zuckerberg, «σταματήσαμε αυτά τα μηνύματα και δεν κυκλοφόρησαν». Ο εκπρόσωπος του Messenger δήλωσε πάντως στο Bloomberg ότι δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα των μηνυμάτων για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά κατευθύνει αντιθέτως το λογισμικό για να μπλοκάρει το προσβλητικό περιεχόμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τον σάλο πάντως και την κατακραυγή, τόσο η Erin Egan (αντιπρόεδρος του σχετικού τμήματος ασφάλειας δεδομένων του Facebook) όσο και η Ashlie Beringer (αντιπρόεδρος του γενικού συμβουλίου) ανακοίνωσαν πως το δίκτυο θα πάρει «επιπρόσθετα μέτρα» για να ενημερώνει επαρκώς τους χρήστες του για το πώς χρησιμοποιείται το περιεχόμενό τους. Και θα το κάνει μάλιστα σε γλώσσα «λεπτομερή, αλλά και εύκολη στην κατανόηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.