ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Facebook: Πώς θα διαπιστώσετε αν είστε θύμα του σκανδάλου Cambridge Analytica

Facebook: Πώς θα διαπιστώσετε αν είστε θύμα του σκανδάλου Cambridge Analytica

Με ένα μήνυμα οι χρήστες του Facebook θα μπορέσουν να διαπιστώσουν αν βρίσκονται ανάμεσα στους 87 εκατομμύρια χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που έπεσαν θύματα του σκανδάλου της Cambridge Analytica.

Από σήμερα το Facebook θα αρχίσει να στέλνει ειδοποιήσεις στα προφίλ των χρηστών του, που επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε επίσης, ότι στην κορυφή του news feed του κάθε χρήστη θα αναρτηθεί ένας σύνδεσμος, που θα επιτρέπει στον κάθε ένα να δει ποιες εφαρμογές είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό τους στο Facebook, αλλά και τι πληροφορίες είναι προσβάσιμες σε αυτές τις εφαρμογές.

Μέσω του συνδέσμου που θα αναρτηθεί στα προφίλ τους, οι χρήστες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαγράψουν εφαρμογές, εμποδίζοντάς τις από το να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για αυτούς.


«Θα ενημερώσουμε τους χρήστες μας αν τα δεδομένα τους “μοιράστηκαν” εσφαλμένα στην Cambridge Analytica», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Facebook.

Στον απόηχο του σκανδάλου ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκρμπεργκ αποφάσισε να παρουσιαστεί ο ίδιος ενώπιον των κοινοβουλευτικών στην Ουάσινγκτον και να καταθέσει σε μια σειρά πολυαναμενόμενων ακροάσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφού ζήτησε συγγνώμη και προχώρησε σε δεσμεύσεις, ανακοίνωσε την Παρασκευή μέτρα για την καταπολέμηση της πολιτικής χειραγώγησης μέσω του Facebook, σε μια ακόμη προσπάθεια να περιορίσει τις ζημιές που έχει υποστεί ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.