ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Πόλεμος» ανάμεσα σε Apple και Facebook για την παρακολούθηση δεδομένων χωρίς άδεια

«Πόλεμος» ανάμεσα σε Apple και Facebook για την παρακολούθηση δεδομένων χωρίς άδεια

Μετά την αυστηρή κριτική που το Facebook δέχθηκε από τον CEO της Apple, Τιμ Κουκ, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, φαίνεται ότι ο γίγαντας της τεχνολογίας «ανοίγει μέτωπο» με την πιο δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρουσιάζοντας την νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος των iPhone, του iOS 12, αλλά και του λειτουργικού των υπολογιστών Mac, η Apple ανακοίνωσε ότι ο browser της, ο γνωστός Safari, θα μπλοκάρει τους μηχανισμούς παρακολούθησης που χρησιμοποιούν για τους χρήστες τους τα social media όπως το Facebook.

Όπως ανακοίνωσε η Apple, «στον Safari, η αυξημένη Αποτροπή Παρακολούθησης βοηθά να μπλοκάρονται κουμπιά των social media, όπως το “Like” ή το “Share” και προγράμματα σχολιασμού από το να παρακολουθούν τους χρήστες χωρίς άδεια».

Συγκεκριμένα, πλέον για να χρησιμοποιούνται τα κουμπια “Like” και “Share” θα πρέπει ο ίδιος ο χρήστης να δίνει την άδειά του στα social media για τη χρήση των δεδομένων του. Στην αντίθετη περίπτωση το tracking θα μπλοκάρεται κανονικά, ενώ σήμερα το Facebook μέσω αυτών των κουμπιών μπορεί να παρακολουθεί ακόμα και χρήστες που δεν έχουν λογαριασμό.

Παράλληλα, η Apple στέλνει μήνυμα και στους διαδικτυακούς διαφημιστές, μπλοκάροντας τη διαδικασία που ονομάζεται «δακτυλοσκόπηση» και που επιτρέπει τη συγκέντρωση δεδομένων για στοχευμένη διαφήμιση βάσει της συσκευής που χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι «εχθροπραξίες» άρχισαν και μένει να φανεί ποιος θα υποχωρήσει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.