Βίντεο: Οι Ιάπωνες έφτιαξαν drone-ομπρέλα – Η τρέλα πάει… στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

Βίντεο: Οι Ιάπωνες έφτιαξαν drone-ομπρέλα – Η τρέλα πάει… στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

Όποιος έχει ζήσει τη ζέστη και την υγρασία του καλοκαιριού στην Ιαπωνία, θα καταλάβαινε τους λόγους που οδήγησαν στην εφεύρεση μιας επαναναστατικής νέας ηλεκτρονικής συσκευής: μιας φορητής, αυτοκινούμενης ομπρέλας που προσφέρει σκιά, αιωρούμενη πάνω από το κεφάλι του κατόχου της, με την τεχνολογία των μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών.

Η Asahi Power Service, μια μικρή εταιρεία στην περιφέρεια Τοτσίγκι, ελπίζει ότι θα μπορέσει να ρίξει στην αγορά το νέο προϊόν της τον επόμενο χρόνο.

Η εταιρεία σκοπεύει να προωθήσει αρχικά την ομπρέλα-drone σε ιδιωτικούς, περίφρακτους χώρους, όπως σε γήπεδα γκολφ. Και αυτό, αφενός επειδή υπάρχει κίνδυνος πτώσης της συσκευής και αφετέρου λόγω των κενών στο νομοθετικό πλαίσιο για τη χρήση των τηλεχειριζόμενων, ιπτάμενων αντικειμένων.

«Σκέφτηκα να φτιάξω αυτό το πράγμα επειδή ποτέ δεν μου άρεσε να κρατάω ομπρέλα», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της εταιρείας, ο Κέντζι Σουζούκι.

Η πρωτότυπη ομπρέλα-drone έχει διάμετρο 1,5 μέτρο και ζυγίζει 5 κιλά. Προς το παρόν όμως διαθέτει αυτονομία λειτουργίας μόλις 5 λεπτών. Η εταιρεία ελπίζει ότι θα αυξήσει τον χρόνο ζωής της μπαταρίας της συσκευής στα 20 λεπτά.

«Αυτή τη στιγμή κάνουμε δοκιμές στην τρίτη γενιά του πρωτοτύπου και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη βασική τεχνική πρόκληση: να σταθεροποιήσουμε την πτήση της ομπρέλας πάνω από το κεφάλι του χρήστη και να μπορεί να τον ακολουθεί», είπε ο Σουζούκι. Η συσκευή βασίζεται σε ένα σύστημα καμερών για να «ακολουθεί» τις κινήσεις του χρήστη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=oICMTi1gd4A

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.