ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιατί το ασύρματο ίντερνετ λέγεται «Wi-Fi»;

Γιατί το ασύρματο ίντερνετ λέγεται «Wi-Fi»;

Μια από τις πιο συχνές λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι το ασύρματο διαδίκτυο ή αλλιώς Wi-Fi. Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα Wi-Fi και γιατί λέγεται έτσι;

Ο Phil Belanger ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος της Wi-Fi Alliance, συμμετείχε στη διαδικασία επιλογής του ονόματος για το «Wi-Fi». Ο ίδιος, λοιπόν, επιβεβαίωσε ότι αυτές οι δυο λέξεις δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα! Τα μέλη της εταιρείας ουσιαστικά προσέλαβαν την εταιρεία Interbrand για να δημιουργήσει ένα όνομα και το λογότυπο για την ασύρματη τεχνολογία τους στο Διαδίκτυο, καταλήγοντας στο «Wi-Fi».

Όμως, ουσιαστικά αυτός ο όρος δεν έβγαζε νόημα και δεν σήμαινε κάτι και έτσι έπρεπε να τον συνδέσουν με μια έννοια για να μείνει στην μνήμη των καταναλωτών. Κάπως έτσι προέκυψε η άποψη ότι το Wi-Fi συνδέεται με την έννοια «Wireless Fidelity», δηλαδή «Ασύρματη Πιστότητα». Αυτό, όμως, είναι μύθος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το fidelity σημαίνει πιστότητα, το «fi» δεν έχει να κάνει με «πιστότητα», είναι απλώς μια «λέξη» από το παλιό hi-fi, που χρησιμοποιούσαμε για τα ηχοσυστήματα, που επιλέχθηκε για λόγους εμπορικούς. Ο ίδιος ο Belanger άλλωστε έχει παραδεχτεί πως αυτές οι λέξεις δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα αποκαλύπτοντας ότι επιλέχθηκαν γιατί κάπου έπρεπε να παραπέμπει το Wi-Fi, που δεν είναι καν αρκτικόλεξο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.