ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μεξικό: Ομάδα επιστημόνων κατασκεύασαν πανίσχυρο μεταλλικό κράμα που παράγει το δικό του λιπαντικό!

Μεξικό: Ομάδα επιστημόνων κατασκεύασαν πανίσχυρο μεταλλικό κράμα που παράγει το δικό του λιπαντικό!

Μια ομάδα επιστημόνων από το Νέο Μεξικό κατάφερε να δημιουργήσει το πιο ανθεκτικό μέταλλο που έχει γνωρίσει μέχρι τώρα η επιστήμη!

Την ανάπτυξη ενός νέου πανίσχυρου μεταλλικού κράματος ανακοίνωσε το εργαστήριο Sandia National Laboratories που έχει την έδρα του στο Νέο Μεξικό και αποτελεί προμηθευτή των ΗΠΑ σε βοηθητικά συστήματα πυρηνικών όπλων.

Σύμφωνα με το εργαστήριο, το κράμα χρυσού και λευκόχρυσου που κατασκεύασε, είναι τόσο σκληρό που μόνο το διαμάντι μπορεί να συγκριθεί σε ανθεκτικότητα.

Το κράμα έχει τόση ανθεκτικότητα και δύναμη που εκτιμάται ότι είναι 100 φορές σκληρότερο από ενισχυμένο χάλυβα και μπορεί να αντέξει σε απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες καθώς και σε υψηλά επίπεδα τριβής.

Το κράμα που, σύμφωνα με το εργαστήριο, ανακαλύφθηκε τυχαία, έχει ένα ακόμη χαρακτηριστικό που το κάνει πραγματικά μοναδικό. Το συγκεκριμένο υλικό έχει την ιδιότητα να παράγει μόνο του το λιπαντικό του, γεγονός που άμεσα μειώνει τα επίπεδα τριβής που τυχόν του ασκούνται. Το κράμα παράγει εξαιρετικά λεπτές στρώσεις σκληρού άνθρακα. Οι στρώσεις έχουν το πλάτος ενός ατόμου, ενώ η ανθεκτικότητα του άνθρακα που περιέχουν συγκρίνεται με εκείνη του διαμαντιού.

Το νέο μέταλλο που δημιουργήθηκε θεωρείται το πιο ανθεκτικό είδος μετάλλου που γνωρίζει η επιστήμη, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στον τομέα της ανάπτυξης ηλεκτρονικών συστημάτων και της βιομηχανίας, όσο και σε διαστημικά προγράμματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτά τα ανθεκτικά υλικά θα μπορούσαν να προσφέρουν οφέλη σε μια σειρά συσκευών», δηλώνει ο μηχανικός της Sandia, Κρις Νόρντκουιστ, προσθέτοντας ότι «αυτό το υλικό θα προσφέρει άλλο ένα εργαλείο για την αντιμετώπιση των υπαρκτών περιορισμών που υπάρχουν στα μεταλλικά μικροηλεκτρικά εξαρτήματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.